Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Ředitelku domova Atrium obvinili z nedovoleného podnikání

Z nedovoleného podnikání obvinila policie ředitelku domova pro seniory Atrium v Liberci. Důvodem je chybějící registrace. Týrání seniorů, na které upozorňovala ve své zprávě veřejná ochránkyně práv, vyšetřování nepotvrdilo. Informuje o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD). Ředitelce domova Karle Kohoutové teď hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti. Stíhání považuje za nesmysl a šikanu a chce se bránit, připravuje stížnost.

Liberecký penzion Atrium byl jedním ze čtyř neregistrovaných zařízení v České republice, kde ombudsmanka upozorňovala na případy údajně špatného zacházení se seniory a omezování jejich svobody. Při kontrole zjistila řadu nedostatků a podala trestní oznámení. "Nepodařilo se prokázat týrání svěřené osoby nebo omezování osobní svobody," řekla deníku státní zástupkyně Veronika Petruchová.

Medializování případu už v roce 2014 příliš netěšilo majitelku i zaměstnance Atria. "Co se týká poskytování sociálních služeb, naše společnost tyto služby klientům u nás ubytovaným v době kontroly veřejného ochránce práv v dubnu 2014 neposkytovala, ale zprostředkovávala v případě zájmu klientům asistenty sociální péče," řekla tehdy Drbně Karla Kohoutková.

Podle státní zástupkyně však zařízení poskytovalo péči jako domov pro seniory, i když mu chyběla registrace. Porušilo tak zákon o sociálních službách. Podle Kohoutkové zaplatil provozovatel za pochybení pokutu a pracuje na úpravách penzionu, aby splnil všechny požadavky. Společnost Seniorservis, kterou Kouhoutková vede, už také požádala krajský úřad o registraci sociální služby.

Štítky Mladá fronta DNES, Liberec, sociální služby, Česko, Atria, podnikání, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelku domova Atrium obvinili z nedovoleného podnikání  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.