Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muži z Hrádku se kdosi snaží zlikvidovat chov ryb, už podruhé mu je nejspíš otrávil

Kuriózní případ řeší od konce minulého týdne policisté z Hrádku nad Nisou. Jednomu z místních kdosi v průběhu minulého týdne nejspíš otrávil ryby v okrasném jezírku a vedlejší nádrži. Není to přitom poprvé, co se muži z Hrádku něco podobného stalo. Několik kaprů chovu Koi mu uhynulo už v 21. května. Tehdy ale ještě netušil, že by se nemuselo jedna o náhodu. Škody jdou do desítek tisíc korun.

„Jezírko i chovné nádrže jsou vybaveny tak, aby do nich neprosákla žádná chemikálie z okolí a nevede k nim žádný odtok ani přítok vody. Myšlenka, že ryby někdo otrávil, se i proto přímo vnucuje. Oznamovatel již zaslal vzorky uhynulých ryb na veterinární službu a o výsledcích jejího zkoumání nás bude informovat,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

První úhyn ryb muž zaregistroval v průběhu května, kdy v okrasném jezírku uhynulo čtrnáct z patnácti kaprů chovu Koi o délce kolem 40 - 60 centimetrů. Tehdy si to nedokázal  nijak vysvětlit, ale když úhyn ryb pokračoval o týden později, pojal podezření, že se mu někdo snaží jeho chov zlikvidovat. Začátkem června mu totiž uhynulo dalších 12 japonských kaprů a 10 malých jeseterů.

„Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ dodala Baláková. Škoda, kterou kdosi majiteli chovu způsobil, je vyčíslena na 50 tisíc korun.

Foto Policie ČR

Štítky ryby, Hrádek nad Nisou, kapr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži z Hrádku se kdosi snaží zlikvidovat chov ryb, už podruhé mu je nejspíš otrávil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.