Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lupič, který si v masce čerta přišel pro 15 euro, skončil v želízkách

Kriminalisté znají jméno lupiče smolaře, který první březnový den večer přepadl v masce čerta a s nožem v ruce čerpací stanici v Hrádku nad Nisou. Z ní si odnesl pouhých 15 euro. Pod tíhou důkazů se k loupeži doznal dvaatřicetiletý muž z Liberecka, který si na soud počká na svobodě.

„I když si odtud odnesl nízkou hotovost, policisté brali jeho jednání velmi vážně. Bylo zřejmé, že se na přepadení připravil.  Obstaral si  masku a ozbrojil se nožem, který nakonec v Hrádku použil k tomu, aby zaměstnankyni benzinky zastrašil. To, že svůj čin zopakuje jindy a na jiném místě, se  vyloučit nedalo,  a proto policisté věnovali vyšetřování případu maximální pozornost,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková a dodala: „Medializace fotografií lupiče v čertovské masce vyšetřování nikam neposunula. K pachateli je jen přiblížila důkladná práce kriminalistických techniků na místě činu a pak skládání jednotlivých poznatků vyšetřování jako střípek ke střípku do ucelenějších souvislostí.“

Dvaatřicetiletý muž si tehdy vyčíhl čerpací stanici Pap Oil v Hrádku nad Nisou. „Pod pohrůžkou násilí s nožem v ruce přistoupil k pultu s kasou a požadoval po obsluze prodejny vydání finanční hotovosti. To ještě netušil, že pokladna toho příliš neukrývá,“ shrnula mluvčí policie. Poté, co si vzal pár eur, utekl neznámo kam. Obsluze se naštěstí nic nestalo.   

Muže se podařilo dopadnout před několika málo dny. Za loupežné přepadení, ke kterému se přiznal, mu hrozí až deset let za mřížemi. „Vzhledem k tomu, že po svém zadržení začal s policisty spolupracovat, neshledali důvody k tomu, aby  podali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Na konečný verdikt soudu o svém trestu si tedy počká na svobodě,“ uzavřela Baláková.

Foto Policie ČR

Štítky maska, Hrádek nad Nisou, Liberecký kraj, ANAWAK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič, který si v masce čerta přišel pro 15 euro, skončil v želízkách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.