Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dánové si na prohlídku Nového Boru nevybrali nejlepší průvodce. Poté, co posprejovali nádraží, sedí v cele

Tak na tenhle na první pohled banální případ novoborští policisté jen tak nezapomenou. Ve středu totiž na jejich služebně skončila čtveřice sprejerů, která snad ve všech ohledech vybočovala z jejich statistik. Skupinku tvořila silně opilá Češka se svým kamarádem a dvojice teenagerů, která přijela na sever Čech z Dánska. A spojení silně opilá je na místě. Šestadvacetiletá Češka nadýchala neuvěřitelných 4,42 promile, její kamarád téměř tři promile.

„Dánové byli v o poznání lepší kondici, ona nadýchala 0,28 promile a on nebyl pod vlivem alkoholu vůbec. Horší to už bylo s jinými návykovými látkami. Marihuanu kouřili všichni,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Vše pak vysvětlila do policejního protokolu osmnáctiletá Dánka. Ta si prý se svým o rok starším příbuzným vyšla na vycházku do ulic Nového Boru, kde tráví dovolenou a potkala se s českou dvojicí. Slovo dalo slovo, hovořili v anglickém jazyce,  a  došli až k autobusovému nádraží, kde společně popíjeli alkohol a kouřili marihuanu. Potom  někdo z nich vytáhl sprej a namaloval první obrázek, ostatní se přidali. Celou dobu je však sledovala obsluha městského kamerového systému, která na místo vyslala policejní hlídku. Ta česko-dánské kvarteto zadržela.

„Policisté povedený čtyřlístek po nezbytných administrativních úkonech umístili do policejní cely a zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro spáchání přečinu poškození cizí věci,“ řekla mluvčí policie a doplnila: „Všichni zadržení si už převzali záznam o sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci a vzhledem k tomu, že dva z podezřelých jsou cizinci, v zadržení i nadále zůstávají v rámci zkráceného přípravného řízení.“ Povedené partičce hrozí až rok za mřížemi.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Nový Bor, Dánsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dánové si na prohlídku Nového Boru nevybrali nejlepší průvodce. Poté, co posprejovali nádraží, sedí v cele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.