Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidička, která chtěla zabít stopaře, trpěla schizofrenií

Státní zastupitelství v Liberci odložilo stíhání ženy, která se v květnu na silnici vedoucí ze Semil pokusila zavraždit stopaře. Podle znalců trpěla schizofrenií a není za svůj čin zodpovědná. Informovala o tom včera televize Nova. Policisté případ vyšetřovali jako pokus o vraždu, ženě hrozilo až 18 let vězení.

"Státní zástupkyně na základě výsledků znaleckých zkoumání rozhodla o zastavení trestního stíhání, a to z důvodu nepříčetnosti," řekla televizi mluvčí liberecké krajské policie Vlasta Suchánková.

Nehoda se v květnu na silnici vedoucí ze Semil do nedaleké Slané. Osmapadesátiletému muži ujel vlak, a tak si ženu stopnul v Bořkově. Řidička pak během jízdy stále zvyšovala rychlost a v jednu chvíli najela i do protisměru, kde právě projížděl policejní vůz. Aby se vyhnuli srážce s policejním vozem, strhnul spolujezdec řízení. Ženu žádal, aby zastavila, jinak z vozu vyskočí. Ta mu na to sdělila, že chce oba zabít, přidala plyn a narazila do zdi.

Náraz byl tak silný, že se Peugeot 306 od zdi odrazil a narazil do zděné stavby plynárenského zařízení. Spolujezdce náraz vymrštil mimo vozidlo. Utrpěl vážné zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice a následnou hospitalizaci. Sama řidička byla zraněna lehce.

Řidičku původně vyšetřovali pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, po výpovědi spolujezdce však kriminalisté případ překvalifikovali na pokus vraždy. „Z prvotních informací vše vypadalo jako klasická dopravní nehoda. Ke zvratu došlo poté, co byl spolujezdec schopen výslechu a byly k dispozici některé znalecké posudky,“ vysvětlila mluvčí policie. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Semily, Liberec, TV Nova, schizofrenie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička, která chtěla zabít stopaře, trpěla schizofrenií  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.