Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

AUDIO: Štědrý den na lince 158. Poslechněte si, jaká oznámení policisté přijali

Ne všichni si užívají Vánoce v rodinném kruhu. Takovým příkladem jsou policisté. Štědrý večer je pro mnohé z nich trochu odlišný. Právě oni a jejich kolegové na operačním středisku tráví svátky v terénu případně u telefonu na lince 158. A jaký byl pro ně ten letošní štědrovečerní den?

"V běžné dny přijímáme v průměru tak kolem sto osmdesáti hovorů, kdy zhruba 120 z nich má charakter tísňového volání. Štědrý den je z pohledu přijímání oznámení méně exponovaným dnem. Z celého kraje jsme přijali zhruba sto dvacet telefonátů, přes osmdesát z nich mělo charakter tísňového volání," shrnula plukovnice Barbora Maralíková, která je vedoucí Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. "Nejčastěji lidé oznamovali drobné nehody, fyzická napadení, neshody a hádky v rodině či události spojené s požíváním většího množství alkoholu," doplnila Maralíková.

Ne všichni ale oznamovali různé nepříjemnosti. Policisté přijali i několik hovorů, kdy jim volající popřáli pěkné vánoční svátky. Zde si můžete poslechnout několik z nich.

Music File Hosting - Play Audio -

Například vojenský kaplan přeje na Štědrý den policistům každoročně, a jak samotní muži zákona popisují, je to velmi příjemné. Ale poněkud jiná je situace v případě druhého hovoru, který si také můžete poslechnout. "Byl samozřejmě také příjemný, nicméně trochu úsměvné je, že se jedná o paní, kterou jsme v tomto roce oznamovali jako přestupkyni na Český telekomunikační úřad za zneužití linky tísňového volání. Od srpna letošního roku zhruba do listopadu volala mnohokrát na linku 158, myslím, že těch volání bylo více jak osmdesát," řekla vedoucí operačního odboru. Právě tahle paní se do Libereckého kraje přistěhovala z Prahy, a jak sama policistů řekla, v Praze jsou rádi, že už jim nevolá. „Ale její přání nás potěšilo," uzavřela Maralíková.

Embed Music - Listen Audio Files -

Nijak nadprůměrný nebyl během Štědrého dne ani počet dopravních nehod. Policisté vyjížděli k šesti událostem, které si vyžádaly dvě lehká zranění.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Štědrý den, Vánoce, tísňové volání, Liberecký kraj, Praha, Český telekomunikační úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AUDIO: Štědrý den na lince 158. Poslechněte si, jaká oznámení policisté přijali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.