Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opatrovnice tři roky obírala pětašedesátiletého muže, přijít si mohla až na 100 tisíc korun

Až pět let za mřížemi hrozí devětatřicetileté opatrovnici z Liberecka, která podle všeho zneužívala své pozice a dlouhodobě okrádala pětašedesátiletého muže. Podle policie si mohla přijít během tří let na zhruba 100 tisíc korun.

Policie ženu obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a zpronevěry. „Žena byla opatrovnicí muže, který se nachází dlouhodobě ve zdravotnickém zařízení. Vzhledem k tomu, že ho soud uznal nesvéprávným, měla mu mimo jiné spravovat jeho osobní finance, čehož zřejmě zneužila,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zdravotnické zařízení na ženu před časem podalo stížnost za to, že finanční prostředky pro jejich pacienta zasílá opožděně a ne v takové výši, jak by měla. „Na základě tohoto oznámení pak vyšlo najevo, že si z jeho důchodu během tří let přišla na více jak sto tisíc korun,“ dodala Baláková. V případě uznání viny ji soud může poslat až na pět let do vězení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opatrovnice tři roky obírala pětašedesátiletého muže, přijít si mohla až na 100 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.