Aktuálně

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

Kde se najíst: Autentica? Co víc si přát

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Autentica Trattoria.

Typicky italská restaurace Autentica Trattoria sídlí na místě bývalého Ambiente. Vnitřek restaurace vypadá skvěle. Cestou potkáte pec na pizzu a to poklidné prostředí sklepa prostě výborně ladí. Stoly jsou příjemně prostřené a usazeni jsme byli hned. První dojem byl bez chyby.

Jídelníček je italský. Člověk zamáčkne slzu, protože najít v Liberci italskou kuchyni, která si na nic nehraje, je poměrně složité. Kvalitní suroviny, jednoduchá jídla, domácí těstoviny,  tak to jsme doma. Jelikož jsme kluci polívkoví, tak pikantní tomatovka a krevetové capuccino, to byla jasná volba. Dále padly domácí těstoviny, a to Rigatoni con spinaci a Caneloni s neapolským ragú. Ty dnes najdete na jídelníčku v obměně za lasagne.

Pak jsme zažili věc, kterou v Liberci asi jentak neuvidíte. Servírka po naší objednávce přiskočila s doplněním příboru o lžíci a na pravé ruce měla rukavici. WHAT? Fakt to tak bylo. Božínku, to je super, když někdo o svém podniku přemýšlí. Pikantní tomatovka byla po lehčím dosolení výborná. Ene Bene se musí teď trochu červenat, protože ta jejich sedí v koutě a nemá šanci konkurovat.

Krevetové capuccino, to je něco, co jinde v Liberci jen tak nedostanete. Všem našim pár čtenářům doporučujeme jít klidně jen na tohle. Jemná chuť, do toho kreveta a celkově servírované v šálku, no prostě velká věc! Oboje domácí těstoviny zaslouží nejvyšší měřítko. Tady vědí, že ořechy do italských jídel jsou vlašské, a ne arašídy. Foodstyling - není o čem,  chuť - fakt stojí za to. Porce ideální a žaludek byl připraven na poslední část našeho obžerství. Dezerty jsme měli vybrané hned na začátku. Náš život by byl prázdný bez toho, aniž bychom si objednali tiramisu a cheesecake. Co chcete vytknout kvalitnímu tiramisu? Nic, to nejde. Zandejte jahody, pomazánkový másla nebo další pseudo-tiramisu-suroviny. Čistá a jemná práce. Cheesecake už jen dotvářel atmosféru celého obřadu. Korpus z čoko sušenek a jahodový přeliv, bomba.

Koukněme se na celý jídelníček z pohledu cen. Myslíme, že jsou více než příjemné, ať už hlavní jídlo nebo polévka. Za tak kvalitní věci jsme ochotni zaplatit klidně i více, než se po nás chce. Opravdu dostanete to, co zaplatíte a možná i něco navíc. Jak by řekl klasik, kdo z Vás to má?  Do Autenticy všichni povinně! Křičíme 3x hurá za tuhle restauraci.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, těstoviny, cheesecake, Liberec, jídlo, cappuccino, pizza, tiramisu, italská kuchyně, ragú, lasagne, ořechy

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.