Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kde se najíst: Porta Café si doporučení zaslouží

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, na který se můžete těšit každé pondělí večer. Přesně ve 20:00 vám každý týden přineseme recenzi některé z libereckých restaurací.

Restaurace Porta Café, která má asi nejstrategičtější pozici ze všech restaurací v Liberci, a to přímo na náměstí Dr. Edvarda Beneše. Tento podnik před nedávnem navštívil i šéf PRAKULU Roman Vaněk, čímž zájem o tuto restauraci vzrostl nejen v našich očích.

Prostředí i jídelníček jsou velice moderně laděné a vypadá to opravdu hezky. Stoly decentně prostřené jen čístým bílým ubrusem, i když v našem případě úplně čístý nebyl, tak doufejme, že aspoň ostatní měli to štěstí. Kmitání tří servírek bylo v době oběda obdivuhodné. Hodně lidí, a přesto zvládnuté s noblesou. Z jídelníčku můžete mít radost, koresponduje s moderním prostředím této restaurace. Je velice jednoduchý, ale přesto úderný. Ryby, maso, těstoviny, smažáčik nenajdete, žádný velký ohňstroje okolo, prostě hezky postavené. Poprvé také budeme recenzovat jídla z tolik oblíbených poledních „meníček“, a to zelnou polévku s chorizem, která byla velice příjemná a za 30 Kč i poměrně objemná. Hezká práce.

Druhé jídlo z poledního menu bylo kuřecí prsíčko v liškové omáčce s listovým špenátem a mačkaným bramborem. Opět velice hezké jídlo, akorát trochu bez chuti. Omáčka byla bez chyby, ale komponenty okolo  by zasloužily trochu větší péči. Druhý oběd se skládal z jídel mimo polední menu a byla to kulajda se zastřeným vejcem, která chutnala luxusně, ano luxusně. Tento boží pokrm vyrušila na chvíli jen nejznámější osoba Liberce, sám velký Lubošek. Druhý chod byl ve znamení řeckého salátu, který po Kamenném domě nebyl 100% ani tady. Salátem se stane až potom, co si ho osobně zamícháte a kusy papriky byly krajené nejspíše sekerou, protože jejich velikost byla pozoruhodná. Sladkou tečkou tříchodového projektu byl dort z domácí dílny. Jelikož byl bez jmenovky, tak aspoň rozklíčujeme co obsahoval. Čokoládový korpus a hlavní část se skládala z tvarohu a šlehačky. Každopádně byla to skvělá sladká tečka.

V tomto odstavci se opět věnujeme cenové relaci jídel. V Porta café najdete jídla napříč celým cenovým spektrem. Určitě si vyberete. Navíc když zajdete na hodněkrát zmíněnou polední nabídku, tak cena 105 Kč za hlavní jídlo určitě potěší. Porta Café si zaslouží naše doporučení.

Štítky restaurace, jídlo, Liberec, Drbna.cz, maso, Edvard Beneš, těstoviny, paprika, omáčka, Roman Vaněk, brambor, řecký salát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde se najíst: Porta Café si doporučení zaslouží  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.