Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

RunCzech zveřejnil nové termíny závodů, v Liberci se poběží 4. října

Organizátoři nejpopulárnějších běžeckých závodů v České republice se rozhodli přesunout termíny závodů na podzim. Lékaři a záchranáři poběží zadarmo. V Liberci se poběží první říjnový víkend.

RunCzech zveřejnil aktualizovaný kalendář 2020, Volkswagen Maraton Praha a další jarní závody znají své nové datum.  „Organizátoři běžeckých závodů RunCzech postupně rozhodovali o budoucnosti jednotlivých akcí. Ty, které se měly konat v jarním období až do konce června, musely být v původně oznámených termínech zrušeny. Důvodem je nouzový stav vyhlášený Vládou ČR v souvislosti s šířením epidemie koronaviru Covid-19 a navazující přijatá krizová opatření. Přípravy závodů, které probíhají intenzivně vždy několik měsíců předem, jsou aktuálními omezeními zcela znemožněny. Organizátoři plně respektují veškerá preventivní a krizová opatření a věří, že se situace dostane co nejrychleji do pořádku,“ uvedla v tiskové zprávě RunCzech Diana Rybachenko.

Pro první jarní závod sezóny v České republice, Sportisimo 1/2Maraton Praha, se našel nový termín 6. září 2020. Dalším závodem byl květnový Volkswagen Maraton Praha. Jeho nový termín byl stanoven na druhý říjnový víkend. První říjnový víkend pak bude patřit Mattoni Liberec Nature Run.

„Volkswagen Maratonský víkend se v letošním roce bude konat 10. - 11. října. Nové datum našly i ostatní zrušené jarní závody. Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary se uskuteční v sobotu 24. října. V sobotu 31. října se poběží v Českých Budějovicích a otazník je zatím nad termínem půlmaratonu v Olomouci. Tady předpokládáme termín v neděli 30. srpna, ale tento termín bude teprve upřesněn,“ dodala Diana Rybachenko s tím, že všem registrovaným běžcům se startovné automaticky převádí na nový termín na podzim tohoto roku. Komu by nový termín nevyhovoval, může zdarma využít přeregistraci na jiného závodníka nebo si registraci přesunout na rok 2021. Konkrétní postup a bližší informace získají běžci na svůj e-mail do 14 dní.

„Nové termíny jsme ladili s městy, kraji, partnery, dodavateli i Českým atletickým svazem. Víme, že termíny nebudou vyhovovat všem běžcům, ale bohužel je situace v letošním roce velmi nestandardní. Musíme to překonat, táhnout za jeden provaz a těšit se na příští rok, který už snad bude tradiční. Ohromně nás mrzí, že nemůžeme všem běžcům vyjít vstříc, víme, že se jim závody kryjí nebo že je jich příliš mnoho během krátkého časového úseku, ale musíme se přizpůsobit tomu, co je momentálně možné. Tento rok je v každém případě výjimečný,” uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

RunCzech chce poděkovat zdravotníkům a záchranářům za jejich nasazení v momentální situaci. „Všichni lékaři, zdravotní sestry a záchranná služba budou mít registrace na hlavní závody v letošním roce zdarma. Aby si po náročných měsících užili aktivně strávený čas s celou rodinou, mohou si společně zaběhnout zdarma i dm rodinné běhy,“ dodal prezident.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto runczech.com

Štítky RunCzech, Karlovy Vary, půlmaraton, běh, sport, Liberec, Česko, Pražský mezinárodní maraton, pandemie covidu-19, Mattoni, Vláda ČR, SPORTISIMO, Volkswagen, Český atletický svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RunCzech zveřejnil nové termíny závodů, v Liberci se poběží 4. října  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.