Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poslední běžecký závod před zavedením nouzového stavu. Nature Run se koná

PR článek

Mattoni Liberec Nature Run se poběží z náměstí Dr. E. Beneše v neděli 4. října 2020, tedy jen několik hodin před zavedením nouzového stavu. Kvůli tomu se zrušily všechny nadcházející závody RunCzech a běžci tak mají jedinečnou možnost účastnit se na dlouhou dobu posledního masového závodu. Tento je navíc speciální v tom, že se běží po lesních cestách - organizátoři se jinak specializují na běhy silniční.

V pátek vyšla v médiích zpráva, že bude počet účastníků omezen na dvacet. Pro závod to vypadalo týden před startem špatně. Finální rozhodnutí o konání závodu padlo až ve středu po tiskové konferenci vlády ČR. Předcházelo tomu několik jednání se zástupci města, Libereckého kraje a hlavně s lokální hygienickou stanicí. „Před startem každého závodu budou upraveny startovní koridory, aby se do každého vešlo maximálně 50 lidí a aby mohli dodržovat dvoumetrové rozestupy,” uvedl manažer závodu Igor Murko.

„Jsem velmi rád, že Liberec může tuto tradici i letos dodržet. Přeji všem účastníkům, aby se jim běh z centra Liberce směrem do Jizerských hor kolem žulového lomu a poté zpět povedl. Pro město Liberec to ukazuje, že jsme nejen kulturní město, ale že podporujeme i krásné sportovní závody,” uvedl primátor města Jaroslav Zámečník.

Běžci mají na výběr ze dvou tras - 12 a 23 kilometrů. Obě vedou jinak nepřístupným lomem, ta delší až k Bedřichovské přehradě. Na její start se postaví několik známých tváří. Z prvního koridoru odstartuje česká elita - Vít Pavlišta, Ondřej Fejfar a Zuzana Kocumová. V patách jim bude rapper Rest, který měl minulý víkend v Liberci koncert. Na start kratší trasy se postaví Tereza Hrochová, která loni tento závod vyhrála a před 14 dny získala třetí místo mezi Češkami na Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem.

Poběží také hejtman Libereckého kraje Martin Půta: „Závod ke sportu přitáhne nové lidi, kteří si chtějí vyzkoušet tu atmosféru a potom třeba u toho sportu zůstanou. Jsem rád, že pořadatelé jsou zodpovědní ke všem nařízením a že byli odhodlaní ten závod v Liberci udělat.”

Součástí závodu je také dm rodinný běh, který odstartuje v 10:00. Ten je otevřený všem bez rozdílu věku. Něco přes dva kilometry zvládnou i aktivní senioři nebo děti na odrážedlech. V cíli čeká každého závodníka pamětní medaile. Registrace jsou stále otevřené na www.runczech.com.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nature run, běh, Liberec, závod, Mattoni, RunCzech, nouzový stav, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Česko, Zuzana Kocumová, Martin Půta, Tereza Hrochová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední běžecký závod před zavedením nouzového stavu. Nature Run se koná  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.