Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Všechno nebo nic! Habanec a Choupenitch se chystají na nejtěžších čtyři sta metrů

PR článek

Šestý ročník dnes již legendárního závodu Red Bull 400 bude 18. září opět hostit skokanský areál na Ještědu. Můstek K120 v severočeském Liberci se budou snažit zdolat amatéři, profesionálové i sportovní hvězdy z jiných odvětví. Mezi nimi nebudou chybět ani tradiční účastnice snowboardistka Eva Samková nebo dva úplní nováčci Maxim Habanec a čerstvý olympijský medailista Alexander Choupenitch. A jak oba tuší, jednoduché to nebude.

Před měsícem dokázal v olympijském Tokiu hodně nečekanou věc. Po 113 letech vybojoval pro Českou republiku medaili v šermu na nejprestižnější sportovní akci na světě. Životní úspěch Alexander Choupenitch oslavil, ale už se pomalu vrací do tréninkového procesu. 

A poprvé v životě zapojí do své přípravy i obrovskou sportovní výzvu v podobě zdolání skokanského můstku. Na závodě Red Bull 400 oceňuje hlavně jeho zajímavý koncept.

„Nikdy jsem o něčem podobném neslyšel a je to brutus. Čtyři sta metrů do kopce a takhle brutálního? Vnímám to jako opravdu unikátní, strašně zajímavý a hodně fyzicky náročný závod. Člověk prostě doběhne na úplnej vrchol a zároveň je fyzicky dole,“ popisuje svůj respekt bronzový medailista z letní olympiády v Japonsku.

Pomůže trénink ze skateparku?

Jen o vlásek unikla nakonec olympijská účast Maxi Habancovi. Ten sice potvrzuje, že image skateboardistů je už na zcela jiné úrovni, než tomu bývalo dříve a dávno se jedná o opravdové profesionály, přesto jeden z nejlepších českých jezdců čeká opravdu tvrdou dřinu.

„Jsem zvyklý ve skateparku hodně běhat do kopce. Někdy i celý den. Tak doufám, že mi to v tomhle ohledu může trochu pomoct. Ale možná by se mi víc vyplatilo, kdybych běhal nějakej ninja run. Pro mě to bude všechno nebo nic,“ usmívá se devětadvacetiletý autor populární cestovatelsko-skateboardové série Skate of Mind.

Čtyři sta metrů do vrchu skokanského můstku rozhodně nebude pro slabé povahy. Profesionálním běžcům trvá tenhle šílený výběh něco kolem čtyř minut. Jak si s ním poradí Habanec a Choupenitch nebo třeba Eva Samková, která už prostředí kopce vysokého jako čtyřicetipatrový dům zná, se uvidí v sobotu 18. září.

Red Bull 400

S myšlenkou na využití skokanských můstků během léta přišel v roce 2011 Rakušan Andreas Berger. Překonání klasické atletické vzdálenosti 400 metrů od místa, kam v zimě dopadají skokané, až po rozjezdovou lavici se sklonem až 37 stupňů dělá ze závodu Red Bull 400 jeden z nejkratších a zároveň nenáročnější sportovních klání. Současné rekordy na české půdě drží Jakub Šiarnik a mezi ženami Adéla Stránská.

Pro registraci a další informace navštivte web www.redbull.cz/400.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky redbull, redbull 400, Ještěd, závod, Alexander Choupenitch, Maxim Habanec, olympijské hry, Red Bull, Eva Adamczyková, Liberec, skokanský můstek, Česko, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno nebo nic! Habanec a Choupenitch se chystají na nejtěžších čtyři sta metrů  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.