Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberečtí florbalisté přetlačili Ostravu a zahrají si čtvrtfinále play off. V něm čeká favorit z Boleslavi

Po letech těsných nepostupů do vyřazovací části nejvyšší florbalové soutěže se libereckým florbalistům zadařilo. V předkole play off totiž ve dvou zápasech vyřadili Ostravu a zahrají si vytoužené čtvrtfinále. V něm čeká vítěz základní části a také úřadující mistr z Mladé Boleslavi. Čtvrtfinálová série startuje už o víkendu.

Předkolo play off se hrálo na dva vítězné zápasy a oba vyhrál Liberec. I díky brankáři Danielu Mückovi, který inkasoval pouhé dvě branky. „Chtěli jsme to strašně moc. V obou zápasech rozhodovali detaily a ty jsme zvládli,“ řekl po postupu do čtvrtfinále třiadvacetiletý brankář.

Liberec nejprve vyhrál v Ostravě 4:1, v nedělním utkání pak připsal druhý bod za výhru 2:1 po nájezdech. „Věděli jsme, že to bude taktická bitva. Jsem rád, že jsme to zvládli, bylo to ubojované,“ dodal trenér Liberce Petr Salát.

A liberečtí si věří dál, i když v cestě jim stojí mistr z Mladé Boleslavi. „Soupeře si nevybíráme. Je jedno, kdo to bude, budeme chtít postoupit,“ řekl ještě před oznámením soupeře Mück.

Právě Boleslav jako soupeře tušil i trenér Salát. „Myslím, že si nás vybere. Ale to je dobře, těším se na zápasy s nimi,“ uvedl.

V pondělí po obědě se pak celý tým dozvěděl verdikt, ve čtvrtfinále opravdu čeká Boleslav. Ve florbalové lize si totiž první čtyřka postupně vybírá, s kým se chce utkat. „S Libercem jsme nikdy sérii nehráli, díky vzdálenosti mezi oběma městy může být divácky atraktivní a těšíme se na ni. S Black Angels i Chodovem jsme v této sezoně odehráli zápasy, v nichž jsme ztratili body. K volbě Liberce se přikláněli i naši hráči, takže z tohoto pohledu nebylo co řešit,“ uvedl trenér Boleslavi Petr Novotný.

Podle něj si ale jeho tým uvědomuje, že nepůjde o nic jednoduchého. „Takto ofenzivně silný tým Liberec dlouho neměl a s Ostravou si v předkole poradil velmi dobře,“ dodal.

První dva zápasy série se hrají v sobotu 26. února a o den později v Mladé Boleslavi.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky florbal, fbc liberec, play off, superliga, čtvrtfinále, Ostrava, Liberec, Mladá Boleslav, florbalista, trenér, Black Angels, Petr Novotný

Liberečtí florbalisté přetlačili Ostravu a zahrají si čtvrtfinále play off. V něm čeká favorit z Boleslavi  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.