Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Florbalisté statečně vzdorovali favoritovi, sezonu ale končí ve čtvrtfinále

Liberečtí florbalisté po jedenácti letech postoupili do čtvrtfinále play off nejvyšší české florbalové soutěže. V něm narazili na mistra a vítěze základní části z Mladé Boleslavi. Série končí jednoznačným výsledkem 0:4, Liberecký tým ale ukázal velmi dobré výkony.

Hráči Liberce měli v každém utkání možnosti na to, aby vyhráli. Což po skončení série uznal i trenér Boleslavi Petr Novotný. „Liberec odehrál skvělé čtvrtfinále, v každém utkání sahal po bodu. Pro nás je skvělé, že postupujeme,“ řekl.

Liberec jako outsider Boleslav trápil, neblíže byl ve třetím utkání, kdy doma prohrál až v prodloužení. Vlastně až čtvrté utkání bylo jednoznačnější. I v něm ale nejprve Liberec vedl 2:0, nakonec ale prohrál 2:6. „Vybrali jsme si slabší chvíli. Už jsme to nedokázali vyrovnat,“ okomentoval čtvrté utkání trenér domácích Petr Salát.

Proměna libereckého florbalu. Nová generace přináší vítěznou mentalitu

Po olympiádě se to hodně řeší. Nejsou mladí, nefunguje systém, Česko už nemá kvalitní sportovce. S tím by nejspíš nesouhlasili liberečtí florbalisté. Těm totiž v poslední době dorůstá generace, která vypadá víc než slibně. Důkaz číslo 1? Mužský...

Podle něj je i přes jednoznačný výsledek série na místě tým pochválit. „Celkově se mi to hodnotí dobře. Na to, jak měl tým málo zkušeností, choval se velmi vyspěle, jsem na kluky hrdý,“ dodal.

Spokojený s celou sezonou je i teprve osmnáctiletý obránce Vojtěch Janeček, i když smutek po posledním prohraném zápase v něm byl. „Bolka byla favorit, všichni očekávali jednoznačnou sérii. Tak jednoznačné to nebylo, ukázali jsme, že můžeme hrát s nejlepšími týmy. Je to škoda, za dva roky každý uvidí jen výsledek a ne výkony,“ popsal.

Právě Janeček a několik jeho spoluhráčů ještě patří věkem do juniorů. A v juniorské soutěži Liberec ještě hraje. Sezona po vypadnutí mužů by tak ještě mohla skončit úspěchem. „Jsme schopni úspěch udělat. Sílu máme obrovskou, věřím, že třeba placka se nám povede,“ uzavřel trenér Salát.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, boleslav, play off, čtvrtfinále, Liberec, florbalista, Mladá Boleslav, trenér, Petr Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté statečně vzdorovali favoritovi, sezonu ale končí ve čtvrtfinále  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.