Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Noční lyžařský závod a velká party. Skiareál Ještěd se chystá na uzavření letošní sezóny

PR článek

Unikátní noční závod Kästle Dark SNOW Ještěd na nové sjezdovce, celodenní zábavný program s DJs, parádní lyžařské podmínky, jarní počasí a skipasy za pár korun. Přijeďte se o víkendu 19. a 20. března rozloučit s letošní úspěšnou sezónou na Ještědu! Z centra Liberce jste na lyžích za pár minut tramvají a autem z Prahy za pouhou hodinu.

Skiareál Ještěd oficiálně uzavře letošní zimní sezónu v neděli 20. března. Na sobotu 19. března ale ještě připravil pro návštěvníky parádní program. „Jsem rád, že po letech s covidem máme za sebou opravdu úspěšnou sezónu. Lyžaři mohli naplno využít zbrusu novou sjezdovku Nová Skalka, kterou jsme navíc osadili špičkovým umělým osvětlením pro TOP večerní zážitek z lyžování. Fajnšmekrům jsme nabídli prémiovou ranní lyžovačku na čerstvém manšestru Fresh Track a novinkou byl i aprés-ski bar na dojezdu sjezdovky. Naše lyžařské středisko se navíc zapojilo do věrnostního programu GOPASS a skipasy je tak možné nakupovat online za zvýhodněné ceny. Úspěch letošní sezóny mě moc těší, považuji ho ale zároveň za výzvu kvalitu udržet, a naopak areál ještě posouvat dál,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že úspěšnou sezónu je potřeba adekvátně ukončit. V sobotu 19. března se zde kromě bohatého programu uskuteční první ročník unikátního nočního závodu Kästle Dark SNOW Ještěd.

Kästle Dark SNOW Ještěd – čím dříve se přihlásíte, tím lepší startovací pozice vás čeká!

Oblíbený lyžařský závod pro širokou veřejnost dosud pořádal jen Skiareál Monínec. Nemá obdoby ani za hranicemi a nikde v Evropě. Na Ještědu bude mít premiéru a závod zvládne každý lyžař! Noční závod odstartuje v 19:30 hodin a účastníci budou mít k dispozici celou sjezdovku Nová Skalka ve vymezené trati s přibližnými parametry sjezdu. Závodí se dvoukolově s tím, že do druhého finálového kola postupují pouze čtyři nejlepší muži a čtyři nejrychlejší ženy. Pravidla mohou být upřesněna podle aktuálních podmínek. Rozhodně se nemusíte bát ani kvality trati. Trvanlivý základ sjezdovky tvoří technický sníh vyrobený technologií Snow Factory. Každý závodník si tak sám na vlastní kůži otestuje, že sníh obstojí i v nejnáročnějším závodním provozu.

Skiareál Ještěd nabízí třetí nejdelší sjezdovku pro večerní lyžování v Čechách, od prvního místa ji ale dělí bezmála dvě stě metrů. Provozovatelé střediska si dali obzvlášť záležet i na výběru osvětlovací techniky, těšit se můžete na velmi příjemné, výkonné, a přitom maximálně ekologické LED umělé osvětlení. Parametry sjezdovky umožní uspořádat zážitkový závod, na který jen tak nezapomenete.

Za startovné skipas

V ceně startovného je navíc jeden celodenní skipas do Skiareálu Ještěd, takže investice do startovného se vyplatí. Ten můžete vyčerpat kdykoli v lednu 2023.  A nezapomeňte, že čím dřív se přihlásíte, tím lepší startovací pozice vás čeká!

Během celého dne bude probíhat party s možností občerstvení a dobrou muzikou, v Red Bull zóně vystoupí třeba legendární DJ Friky nebo DJ Kenny Rough. Plně bude plně fungovat i nový Aprés-ski bar. Nudit se tedy rozhodně nebudou ani diváci.

Veškeré informace včetně přihlašovacího formuláře naleznete na dark.snow.cz.

Propozice

Kategorie: Muži, ženy, bez věkového omezení (děti a mládež do 18 let pouze s pověřením rodiče)

Soutěžit mohou všichni bez ohledu na profesionální statut.

Lyže: pro závod jsou povoleny všechny lyže podle výběru toho kterého účastníka. Upozorňujeme, že se nemusí nutně jet na tvrdé trati – to rozhodne počasí.

Startovné: Startovné činí 700 Kč při platbě převodem a 800 Kč při platbě na místě (na označeném registračním místě v restauraci M2, pouze v případě volné kapacity).

Startovné obsahuje: účast v závodě, skipas na jeden den (možno využít kdykoli do konce sezóny), drobné dárky pro každého. 

Startovní pořadí pro závod (první kolo) je stanoveno podle pořadí zaslání přihlášky, tzn. že první přihlášený jede s číslem jedna, druhý s číslem dvě atp. Neváhejte se proto rychle přihlásit!

Startovní pořadí pro druhé kolo: v opačném pořadí podle výsledku dosaženého v prvním kole.

Prezentace: v závodní kanceláři v pátek od 16:00 hodin.

Ochrana hlavy – helma je pro všechny povinná!

Každý účastník je povinen sjednat si odpovídající zdravotní pojištění.

Přihlášky: https://dark.snow.cz/prihlaska/

Více: https://dark.snow.cz/

Ohodnoť článek

Štítky lyže, závod, Ještěd, Kästle Dark SNOW Ještěd, lyžování, Nová Skalka, sjezdovka, skipas, Praha, Liberec, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční lyžařský závod a velká party. Skiareál Ještěd se chystá na uzavření letošní sezóny  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.