Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Orientační běžci se vrátili do Terezína

PR článek

V terezínské pevnosti se opět běhalo s mapou a buzolou – před 9 měsíci tam závodili o medaile v rámci Mistrovství světa nejlepší světoví běžci, nyní si mohla ve stejném terénu zaběhat také široká veřejnost.

V rámci závodů Czech O-Tour s podtitulem „Po stopách MS 2021“ se dohromady více než 2100 závodníků postavilo na start dvou závodů ve sprintu. „Chtěli jsme pro všechny běžce nabídnout takové závody, jaké si mohli užít závodníci mistrovství světa. Proto jsme vymysleli seriál závodů Czech O-Tour a myslím, že většina účastníků si odváží nezapomenutelné zážitky,“ komentoval ideu závodu pořadatel Jan Picek.

Czech-o-tour

Terénem závodu byl hlavně pevnostní systém kolem Terezína, který byl orientačně velmi náročný. Kromě hradeb, vysokých zdí a vodních příkopů čekala na závodníky také síť tunelů, jimiž je pevnost protkána. A protože seriál Czech O-Tour je v Česku unikátem, připravili pořadatelé pro závodníky také několik novinek – mobilní aplikaci OTour s živými výsledky, speciální kategorie pro začátečníky, klubovou soutěž a jako bonus byla před vyhlášením vítězů zařazena tombola pro všechny účastníky.

Zúčastnili se také někteří čeští reprezentanti, kteří již v Terezíně závodili při Světovém šampionátu – Jakub Glonek obsadil na MS 9. místo, Vojtěch Král skončil 11. Tentokrát ale tahal za delší konec právě Král, který kraloval oběma závodům, když v obou závodech byl o 12 vteřin rychlejší než právě Glonek. Nejdelší ženskou trať zvládla nejlépe členka české reprezentace – Denisa Kosová, pro kterou to byla v Terezíně orientační premiéra. „Na MS to byl hodně nervózní závod, dnes jsem měl konečně tu šanci si Terezín užít a vychutnat si všechny zákruty a tunely, které pevnost nabízí,“ vyprávěl po závodě nadšený Vojtěch Král.

Czech-o-tour

Seriál závodů Czech O-Tour bude letos pokračovat i v dalších dějištích MS 2021: 15.—17. července se poběží závody v Jizerských horách, 29.—30. října si budou moci závodníci užít pískovcové terény CHKO Kokořínsko.

Ohodnoť článek

Foto Czech-o-Tour/Tomáš Bubela

Štítky orientační běh, orienťák, mistrovství světa, Czech O-Tour, Terezín, pevnost, Vojtěch Král, Česko, Denisa Kosová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orientační běžci se vrátili do Terezína  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.