Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blíží se olympiáda mládeže. Liberecký kraj bude reprezentovat 240 sportovců

Už desáté Hry letní olympiády a mládeže se koná od 26. do 30. června v Olomouckém kraji. Ten liberecký na Moravu vysílá silnou výpravu složenou z 240 sportovců a 46 trenérů.

Liberecký kraj vyšle na olympiádu sportovce, kteří budou soutěžit v atletice, badmintonu, basketbalu, beach volejbale, cyklistice, florbale, fotbale, házené, judu, karate, kanoistice, orientačním běhu, plavání, sportovní gymnastice, sportovní střelbě, šermu, tenisu, volejbalu nebo tanci.

Mladí sportovci z Libereckého kraje dostanou oblečení od firmy ELSA‘S TEXTILE. Ve výběrovém řízení o podobě nástupního oblečení oslovil kraj 19 společností, nabídku zaslalo 7 z nich. V rámci konkurzu na dresy poptal kraj 17 firem, nabídku obdržel od 4 subjektů. Poté celkem 21 hodnotitelů, mezi něž patřili členové krajské rady, garanti sportů a několik zaměstnanců krajského úřadu, vybrali vítěze.

Výprava se do místa olympiády přesune vlakem, který bude označen logem olympiády i Libereckého kraje. Vlajkonoškou výpravy bude volejbalistka Helena Havelková, která se zúčastnila již první letní Olympiády dětí a mládeže, jež se konala v roce 2003 v Pardubickém kraji. Slavila tituly v Itálii, Rusku, Polsku i Turecku, vyhrála pohár CEV, má stříbrnou medaili z Ligy mistryň a několikrát získala titul nejlepší volejbalistka České republiky. Nyní ukončila kariéru v šestkovém volejbale a začíná se věnovat beach volejbalu. Jejím cílem je reprezentovat Českou republiku na olympiádě v Paříži.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky olympiáda mládeže, liberec, Olomoucký kraj, Liberecký kraj, olympijské hry, Letní olympijské hry, Morava, Česko, Letní olympijské hry 2024, Liga mistryň CEV, Helena Havelková, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se olympiáda mládeže. Liberecký kraj bude reprezentovat 240 sportovců  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.