Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Úspěšná dětská olympiáda. Sportovci z Libereckého kraje přivezli čtyřicet medailí

V Olomouckém kraji se odehrály už desáté Hry letní olympiády dětí. Jako vždy, i tentokrát se zúčastnila liberecká výprava, která přivezla čtyřicet cenných kovů. Tři zlaté získal orientační běžec Erik Heczko, dokonce čtyři zlaté a jednu stříbrnou pak vybojovala plavkyně Veronika Grusová.

Výprava Libereckého kraje nakonec získala 17 zlatých, 14 stříbrných a devět bronzových medailí. „Olympiáda dětí a mládeže 2022 dopadla pro Liberecký kraj skvěle. Věřím, že výprava Liberecký kraj dostála svého motta a opravdu jsme si to užili,“ uvedl náměstek hejtmana Dan Ramzer (ODS).

První cenný kov pro Liberecký kraj vybojoval v orientačním běhu zlatý Erik Heczko, ten v dalších závodech získal další dvě zlata. Dařilo se také jeho týmovým kolegům Matildě Tomáškové, Barboře Chrástové a Matěji Šebelkovi.

Nejúspěšnějším libereckým sportovcem na dětské olympiádě se stala Veronika Grusová, která v plavání vybojovala čtyři zlaté a jednu stříbrnou placku. Tři zlaté medaile získal Liberecký kraj díky sportovním střelcům Kateřině Mikulčíkové a Vojtěchu Záborcovi. V atletice skončila druhá Jessica Stella Rucká, třetí místo braly Klára Kaděrová a Emílie Hornová. Překvapivý triumf z turnaje dvojic mají na svědomí plážoví volejbalisté David Bryknar a Štěpán Svoboda.

Mladé sportovce z Libereckého kraje nyní čeká zimní olympiáda, kterou právě Liberecký kraj pravidelně vyhrává. Proběhne od 22. do 27. ledna v Královéhradeckém kraji.

Stříbrné medaile vybojovali cyklisté na horských kolech Kryštof Bažant a Kateřina Dušková. Ta se na ODM představila již počtvrté. Kromě závodů v MTB XCO se věnuje běžeckému lyžování, před dvěma lety z něj posbírala dokonce tři zlaté placky. Excelentní výkon předvedli také karatisté. Zlatem se blýskli Sofia Mazur a Filip Horňák, který získal navíc stříbro. Bronz vybojovali Maxmilián Křeček a Emma Kubečková. V soutěži týmů obsadili liberečtí karatisté první, druhou i třetí pozici.

Stříbrné medaile si odvezly i taneční páry. V kategorii U16 soutěžili Lucie Čechtická a Adam Višnovský, v U18 zase Petra Příplatová a Jan Vlček. O cenný kov z tenisu se postarali ve čtyřhře stříbrný Matouš Čepelík a Mathias Škrlík a bronzová Sára Oliveriusová ve dvouhře. Jedinou medailistkou z juda se stala Lucie Burešová.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj | Zdroj Tisková zpráva

Štítky olympiáda mládeže, liberec, Olomoucký kraj, Liberecký kraj, olympijské hry, kovy, Letní olympijské hry, stříbrná medaile, ODS, Dan Ramzer, Zimní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšná dětská olympiáda. Sportovci z Libereckého kraje přivezli čtyřicet medailí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.