Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bohemia Rally podesáté vyhrál Jan Kopecký. Boj do posledního kilometru, řekl vítěz

Letošní dramatický ročník Bohemia Rally má už tradičního vítěze. Už podesáté se jím stal Jan Kopecký se škodovkou. Jenže ten v neděli zvolil špatné pneumatiky a až do konce se bojovalo o vítězství. To nakonec Kopecký získal i kvůli poruše do té doby prvního Mareše.

Už první etapa byla velmi vyrovnaná a slibovala souboj mezi Kopeckým a Pechem. Jenže právě Václav Pech po první rychlostní zkoušce druhé etapy v neděli odstoupil. Zdálo se, že Kopecký má volnou cestu k vítězství, jenže přišla chyba. V úvodu druhé etapy zvolil špatné pneumatiky a propadl se pořadím.

„Ještě teď jsem z toho špatný. Zvolil jsem úplně nevhodné pneumatiky do první rundy. To je po všech mých zkušenostech obrovská chyba a doufám, že už ji nikdy neudělám. Pořádně jsem se vytrestal,“ okomentoval pak situaci Jan Kopecký.

Do vedení se pak dostal Filip Mareš, který po desáté erzetě vedl o devět sekund. Drama vrcholilo, před závěrečnou zkouškou vedl Mareš o dvě a půl sekundy, nakonec se ale nerozhodlo na trati, Mareš nakonec kvůli závadě také nedojel.

„Pochopitelně jsem pak tlačil, abych Filipa zdolal, protože Venca odpadl na technickou závadu hned ráno. Filip bohužel odstoupil také, ale i tak to byl boj až do posledního kilometru,“ dodal Kopecký.

Druhé místo tak bere Rakušan Simon Wagner. „Byla to velmi obtížná soutěž, ale užili jsme si celý víkend a druhé místo je pro nás dobrý výsledek,“ řekl v cíli rakouský jezdec.

Bohemia Rally měla opět centrum v Mladé Boleslavi, páteční program ale proběhl v Sosnové na autodromu, sobotní etapa se pak jela v okolí Malé Skály nebo Hodkovic.

Výsledky Bohemia rallye Mladá Boleslav

1. Kopecký, Hloušek 1:31:04,0, 2. Wagner, Winter (Rak./oba Škoda Fabia Rally2 Evo) -30,8, 3. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -1:23,8, 4. P. Semerád, Persein (Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:37,3, 5. Březík, Krajča -2:04,8, 6. Jirásek, Machů -4:49,7, 7. K. Trojan, Jůrka (všichni Škoda Fabia R5) -5:44,1, 8. M. Vlček, Skripová (Hyundai i20 R5) -6:12,0.

Průběžné pořadí MČR: 1. Kopecký 291, 2. Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo) 204, 3. Stříteský 168.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bohemia Rally Mladá Boleslav

Štítky bohemia rally, závody, rallye, kopecký, Jan Kopecký, Filip Mareš, pneumatika, Václav Pech, Škoda Fabia, Simon Wagner, Škoda Fabia R5, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohemia Rally podesáté vyhrál Jan Kopecký. Boj do posledního kilometru, řekl vítěz  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.