Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Účastníci Race to Wimbledon navštívili nejslavnější tenisový turnaj světa. Příští rok zamíří na Roland Garros

Race to Wimbledon 2022 je minulostí. Pomyslným vyvrcholením a tečkou za úspěšnou sérií turnajů mládeže byla návštěva nejslavnějšího tenisového turnaje na světě. Toho se zúčastnila desetičlenná výprava složená z pravidelných účastníků Race to Wimbledon, jejich doprovodu a zástupců turnaje.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Cestě na Wimbledon předcházela řada utkání v rámci série Race to Wimbledon. Hráči během nich kromě bodů do žebříčku svých kategorií dostávali i virtuální žetony do slosovací soutěže o výlet na tenisový turnaj Wimbledon 2022. Každý odehraný zápas jim tak zvyšoval procentuální možnost výhry. Na slavný turnaj se podívali čtyři mladí tenisté, kteří sice ve své kategorii nevyhráli cenu, ale svou účastí na průběžných turnajích zvyšovali svou šanci vyhrát výlet pro dva na světoznámý turnaj.  

Cestu do Velké Británie zkomplikovalo české výpravě jedenáctihodinové odložení letu. „Samotná atmosféra nás ale neskutečně okouzlila. Od organizace až po výzdobu. Až tam si člověk uvědomí, kolik lidí za tím vším stojí. Myslím, že samotná čtveřice výherců si to neskutečně užila, když bylo vidět, jak tomu propadli,“ popsal první dojmy po příletu Jiří Knížek, který turnaj Race to Wimbledon zorganizoval.

To potvrzují i samotní rodiče. „Klobouk dolů před panem Knížkem, že se mu podařilo podobnou akci zorganizovat. Samotná návštěva Wimbledonu byla samozřejmě velkým zážitkem,“ říká Tomáš Fidler. Jeho syn a zároveň jmenovec byl jedním ze čtyř účastníků Race to Wimbledon, který si svými starty zajistil cestu na světoznámý tenisový turnaj. „Pokud se podobná akce bude opět konat a my budeme v Česku, určitě se zúčastníme,“ dodává otec Tomáše Fidlera ml. hrajícího za Plíšková Tennis Academy pod vedením Karla Jílka.

Jeho slova potvrzuje také tatínek David Mrzena. „Nemám nic, co bych vytknul. Celá akce byla skvěle zorganizovaná. Samotnou návštěvu Wimbledonu si syn náramně užil. Když jsme mu oznamovali, že pojede na Wimbledon, nemohl tomu uvěřit. Je skvělé, že mohl nahlédnout, jak to reálně na takovém turnaji funguje. Jelikož studuje britské gymnázium, měla pro něho návštěva Londýna ještě další rozměr,“ dodal otec Patrika Mrzeny hrajícího za TK Spoje Praha.

Pořadatelé Race to Wimbledon už nyní plánují pokračování úspěšné série turnajů. „Asi to ani nejde jinak, jelikož nám všichni po návratu děkovali a ptali se, jestli bude pokračování. Shodují se na tom, že je to perfektní myšlenka. Máme proto už nyní připravené Race to Roland Garros 2023, ale bohužel se potýkáme s tím, že nejsou děti. Hodně sportu uškodila covidová doba, kdy se zpřetrhaly vazby. U tenisu zůstaly především děti, které mají ambici být šampiony. Děti, které si šly párkrát do týdne zahrát, odehrály pár turnajů a byly především v kontaktu se spoluhráči a kamarády, tak ty covid z kurtů vyhnal a jen pomalu se vracejí. Upřímně, spousta z nich zlenivěla a už se nejspíš na kurty nevrátí. To bychom chtěli našimi aktivitami zlomit. Nejde nám o to, vybrat peníze na startovném, tak jak je to na některých turnajích. Tenisu chceme vrátit sociální úroveň, kdy nejde jen o výsledky, ale především o prožitek. Nechceme, aby se děti honily jen za body,“ doplnil Knížek. Ten zároveň potvrzuje, že by se celá série turnajů neuskutečnila bez partnerů, kterými jsou Yonex, Bonduelle, Deloitte, GHC Genetics, Total Service, Software ONE, Scan service, GC system, Com-sys a další. „Zároveň bychom jen velmi těžko sháněli samotné vstupenky na Wimbledon, kdyby nám s tím nepomohl pan Kodeš a pan Růžička,“ uzavřel Jiří Knížek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Race to Wimbledon, archiv účastníků

Štítky tenis, sport, Race to Wimbledon, Wimbledon, French Open, návštěva, Velká Británie, Deloitte, Yonex, French Open 2023, TOTAL SERVICE a.s., GC System a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastníci Race to Wimbledon navštívili nejslavnější tenisový turnaj světa. Příští rok zamíří na Roland Garros  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.