Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Ještěd bude hostit legendární závod českého poháru ve sjezdu horských kol

PR článek

Patříte mezi zkušené sjezdaře nebo začínající bikery, kteří našli zálibu v downhillu? Rádi byste poměřili své síly s jezdci z celé České republiky a máte rádi pořádný adrenalin? Pak nesmíte vynechat legendární závod Czech Downhill Top On Train Cup, který se o víkendu 13. a 14. srpna 2022 uskuteční ve Skiareálu Ještěd.

Ještěd Bikepark má za sebou dlouhou tradici i závodní historii a po vybudování sjezdovky Nová Skalka a výstavbě zasněžovacího systému přibyly na tratích nové překážky a s nimi i nové výzvy. „Bikepark je skvěle dostupný. Dostanete se k nám za hodinu jízdy autem z Prahy nebo za pár minut tramvají z Liberce. Nabízíme tři tratě nejrůznějších obtížností, a to v těsné blízkosti sedačkové lanovky. Závod českého poháru se ale uskuteční na té nejobtížnější z nich, což je trasa B3. Ta bude vyznačena páskou a během akce bude přístupná jen zaregistrovaným jezdcům. Rád bych na akci pozval nejen samotné závodníky, ale i všechny ostatní, protože to bude nepochybně skvělá podívaná,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš.

Veškeré informace k závodu, kategoriím a registraci naleznete zde

Czech Downhill Top On Train Cup není rozhodně jednorázová akce. Pohár zahrnuje celkem 7 závodů po celé České republice. Skiareál Ještěd bude letos již pátou zastávkou, kde budou moci závodníci nasbírat body.

Trať s převýšením 350 metrů a délkou 1750 metrů si může vyzkoušet úplně každý. Nutná není ani licence Českého svazu cyklistiky. Pořadatelé ale nepodceňují důležitost seznámení se s tratí předem a cvičná tréninková jízda je podmínkou připuštění k závodu.

Czech Downhill Top On Train Cup se o víkendu 13. a 14. srpna 2022 uskuteční ve Skiareálu Ještěd. 

„Všichni účastníci bez ohledu na kategorii pojedou na stejné trati. Kdo si netroufne na skoky, může je samozřejmě objet. Závodníci se mohou kromě pohodové atmosféry a parádního zážitku ze sjezdu těšit i na zajímavé finanční prémie, které budeme udělovat prvním sedmi jezdcům v absolutním pořadí a vítězům jednotlivých kategorií. Celkem jich bude devět. Bikeři mají šanci vyhrát až třicet tisíc korun,“ prozradil za pořádající SK Grafobal  ředitel seriálu Zdeněk Florián s tím, že závod je určen jen pro sjezdová a enduro kola a všichni účastníci se musí dopředu na závod registrovat.

V ceně startovného je i výjezd sedačkovou lanovkou Nová Skalka, kterou najdete v těsné blízkosti infocentra, parkoviště i nového aprés-ski baru s letní terasou a širokou nabídkou občerstvení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, letní sezona, areál, hory za rohem, kola, závod, Česko, Nová Skalka, Praha, Český pohár, Český svaz cyklistiky, Zdeněk Florian, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd bude hostit legendární závod českého poháru ve sjezdu horských kol  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.