Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stříbrnou stopu si podmanili Bauer a Honsová, závodu se zúčastnily takřka čtyři stovky závodníků

370 jednotlivců a 17 štafet se postavilo v sobotu na start letošního ročníku závodu Ve stříbrných stopách Lukáše Bauera. Rozpětí věkových kategorií bylo ve sportovním areálu ve Vesci opravdu různorodé, vždyť se na trati objevili i benjamínci narození v roce 2019 a později. Hlavní závod obstarali dospělí běžci, mezi kterými se na devíti kilometrové trati radovali Anežka Honsová a Matyáš Bauer.

Běžecký kros svým názvem odkazuje na mistrovství světa v roce 2009, kdy Lukáš Bauer dokázal na místní trati ve Vesci vybojovat druhé místo. Je až symbolické, že o třináct let později ovládl jeho syn Matyáš hlavní kategorii na 9 kilometrů.

Letošní závod pořádaný oddílem TJ Dukla Liberec disponoval opravdu silným startovním polem, zúčastnila se ho totiž i juniorská reprezentace běžců na lyžích. Za Matyášem Bauerem doběhl Ondřej Pilař, třetí místo pak připadlo Jiřímu Tužovi. 

Co se žen týče, tak mezi nimi dominovala Anežka Honsová. Tu na stupních vítězů doplnila reprezentační kolegyně Tereza Prokešová a Lucie Vavrušková. 

Ve Vesci ovšem nesoutěžili jen takřka hotoví profesionální závodníci, ale také ti, kteří mají ještě vše před sebou. Věkových kategorií byla spousta, například na padesátimetrové trati se představili benjamínci, nejmladšímu byli teprve dva roky. 

A pokud by to těm nejmladším nestačilo, mohli se „vyblbnout“ i jinými způsoby. Díky pojišťovně UNIQA byl po celé sportovní dopoledne k dispozici skákací hrad. 

„Jsem rád, že Stříbrná stopa je celooddílovou záležitostí. Na její přípravě se podílí nejen trenéři, ale i rodiče. Díky jejich snaze se nám do závodu podařilo sehnat parádní ceny například od Toypex, Diskus, Nyč sport, Cycology, Sanofi a mnoha dalších. Rodiče se zapojili i do závěrečné štafety a završili tak krásné dopoledne,“ okomentoval závod organizátor Tomáš Valoušek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Dušek

Štítky vesec, závody, přespolní běh, stříbrná stopa, duklad liberec, Lukáš Bauer, Dukla Liberec, Sanofi, Uniqa Insurance Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrnou stopu si podmanili Bauer a Honsová, závodu se zúčastnily takřka čtyři stovky závodníků  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.