Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kateřina Smutná vyráží na Jizerskou 50 za pomocí rodinám

Jablonecká rodačka a česká běžkyně na lyžích Kateřina Smutná letos vyběhne na trať Jizerské 50 s cílem podpořit rodiny v těžké životní situaci. Stejně jako minulý rok i letos věnuje veškeré finance vybrané od sponzorů jejího startu na dobrou věc. Závody Jizerská 50 se letos jedou v termínu od 9. do 12. února.

„Loni jsem tradiční český závod ze světové série Ski Classic běžela pro dobrou věc poprvé. Veškeré vybrané peníze od sponzorů jsem následně věnovala rodině s těžce postiženým osmnáctiletým chlapcem, kterému rodiče pořídili speciální polohovací postel. Předání bylo tak dojemné, že jsem se letos rozhodla do toho jít znovu. Nabídla jsem tuto možnost veřejně na svém Instagramovém profilu a sponzoři se mi začali sami hlásit. Snad se mi i letos podaří vybrat zajímavou finanční částku, protože se už nemůžu dočkat, komu letos zlepšíme život,“ popisuje Kateřina Smutná motivaci, která ji k dobročinné aktivitě vede.

Rodiny, kterým Kateřina peníze věnuje, vybírá sama a nespoléhá se na žádnou charitu. „Lidí, kteří potřebují pomoct, je kolem mně tolik, že nejvíc energie věnují výběru těch, pro koho můj příspěvek může znamenat největší změnu,“ dodává Smutná. Sponzorem jejího startu na minulé Jizerské 50 byla spediční firma Němec Logistics, letos se o možnost sponzoringu přihlásil český výrobce přípravků s obsahem léčebného konopí Greenwell.

„Když jsme viděli výzvu, kterou Kateřina zveřejnila, neváhali jsme. Jako Liberečákům a vášnivým běžcům na lyžích nám tato forma spolupráce okamžitě přišla jako perfektní způsob, jak pomoci legendě českého lyžování a zároveň dát o Greenwellu vědět světu. Musím zůdraznit, že to pro nás opravdu není jen o propagaci, ale především možnost, jak veřejnosti upřímně ukázat, že v srdci Jizerských hor přebývá dobro. Liberecko i Jablonecko jsou regiony plné srdcařů, bez kterých by nám tu určitě nebylo tak dobře,“ vysvětluje Ondřej Presperin, zakladatel společnosti Greenwell.

Kateřina Smutná v českém běhu na lyžích zanechala za 20 let aktivního závodění hlubokou stopu, i když většinu kariéry oblékala rakouský dres. Dařilo se jí ve Světovém poháru, Mistrovství světa i na Zimních olympijských hrách. Na jejím kontě jsou i zvučná vítězství dálkových závodů The Grand Classics (Jizerská 50 – 2015 a 2017, italská Marcialonga – 2015 a 2017, švédský Vasův běh – 2016), na které se rozhodla specializovat před tím, než po sezóně 2020/2021 oznámila konec závodní kariéry.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Ski Classic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Smutná  vyráží na Jizerskou 50 za pomocí rodinám  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.