Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bývalý skokan na lyžích, rekordman a frýdlantský rodák Antonín Hájek zemřel

Bývalý vynikající skokan na lyžích, reprezentant a trenér Antonín Hájek zemřel. O nečekaném skonu takřka šestatřicetiletého rodáka z Frýdlantu, jehož mládí bylo spojeno s Mekkou skoku na lyžích Harrachovem, informoval Svaz lyžařů České republiky.

Hájek se skokům na lyžích začal věnovat již v pěti letech. Za svou závodní kariéru posbíral celkem 111 startů ve Světovém poháru, mimo jiné se účastnil i šampionátů v běhu na lyžích a čtyřikrát startoval na mistrovství světa v letech na lyžích. Reprezentoval Českou republiky i na dvou olympijských hrách, kdy na těch ve Vancouveru 2010 obsadil 7. místo.

V stejném roce se zapsal do české skokanské historie, když na mistrovství světa v letech na lyžích ve slovinské Planici dolétl na hodnotu 236 metrů, jen tři metry za hranici tehdejšího světového rekordu. Ovšem svým výkonem dosáhl rekordu českého, který dodnes nebyl překonán. Kariéru ukončil před osmi lety a poté se věnoval mladým talentů, v letech 2018 – 2022 trénoval také reprezentaci.

Vloni na podzim Hájka hledala jako pohřešovaného policie, byl více než měsíc nezvěstný.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto skoky.net

Štítky Antonín Hájek, skokan na lyžích, Česko, Mekka, Harrachov, Frýdlant, rekord, olympijské hry, Mistrovství světa v letech na lyžích, Vancouver

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý skokan na lyžích, rekordman a frýdlantský rodák Antonín Hájek zemřel  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.