Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Běžky jsou stále ve hře, v Krkonoších jsou desítky kilometrů vysněžených stop

Jsme za polovinou března a pořád jsou v kurzu lyže, prkna, skialpy i běžky. V Krkonoších je stále možnost si vybrat z desítek kilometrů běžeckých stop.

Pro běžkaře je upravených padesátpět kilometrů tratí kolem Černé a Světlé hory. Pětikilometrový okruh je také ve Velké Úpě. V Peci pod Sněžkou si můžou dát běžkaři dvanáct kilometrů. 

V našich nejvyšších horách ještě v neděli platil třetí stupeň lavinového nebezpečí z pěti, teď je to jednička. "Na hřebenech Krkonoš leží 100 až 150 centimetrů sněhu," uvedla na webu Horská služba Krkonoše.

Při prvním stupni lavinového nebezpečí se nebezpečná místa vyskytují jen ojediněle a uvolnění laviny je možné jen při velkém zatížení ve velmi strmém terénu. "Po oteplení a dešti se na horách výrazně ochladilo, čímž vznikla na povrchu ledová krusta. Sněhová pokrývka je na povrchu zmrzlá, ve spodních vrstvách je stále vlhká až mokrá. Sněhová pokrývka se postupně stabilizuje. Uvolnění laviny je možné jen při velkém dodatečném zatížení, a to jen ojediněle ve velmi strmém extrémním terénu," uvedl Robert Dlouhý z Horské služby Krkonoše.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky Krkonoše, běh na lyžích, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžky jsou stále ve hře, v Krkonoších jsou desítky kilometrů vysněžených stop  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.