Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jízdou veteránů vzpomenou na Rally Bohemia na zesnulého závodníka

Legendární automobilová Rally Bohemia letos vstupuje do jubilejního padesátého ročníku. Automobiloví závodníci budou měřit své jezdecké schopnosti na začátku prázdnin, od 1. do 9. července. Chybět nebude ani tradiční spanilá jízda veteránů, při níž vzpomenou účastníci na skvělého parťáka, kamaráda a jednoho z předních spolujezdců - Bohumila Ceplechu, který tragicky zahynul na rychlostní zkoušce nedaleko Turnova. Od této smutné události uplynulo už jedenáct let.

„Bohouše Ceplechu si budeme navždy pamatovat jako usměvavého a přátelského chlapa. V rámci Bohemia Veteran rally Mladá Boleslav budou mít posádky možnost připomenout si svého kolegu průjezdem kolem místa osudné události a mohou přispět jeho rodině zakoupením sluníčka. Při online registraci bude možnost zaškrtnout políčko s vyšším startovným. Rozdíl mezi normálním a zvýšeným startovným bude v plné hodnotě a transparentně převeden na účet rodiny Bohumila Ceplechy. Posádky, které tak učiní, si z administrativní přejímky odnesou známou nálepku, kterou určitě nemusíme fanouškům rally představovat,“ vysvětlil Lukáš Strouhal – ředitel soutěže.

V rámci soutěže Bohemia Veteran Rally Mladá Boleslav pojedou posádky mimo jiné takzvaný uzavřený úsek zkoušky stálosti výkonu, jinými slovy zkoušku pravidelnosti. Na této trati nepůjde o rychlost ale o přesnost a přiblížení se stanovené průměrné rychlosti. Tento test bude pojmenován „ZKZO-CEPLECHA 2012“ a v itineráři bude Bohumilovi Ceplechovi věnována strana, která přiblíží jeho úspěchy v rally.

Registrace do soutěže budou spuštěny 1.4. 2023 ve 12:00 na stránkách Rally Bohemia v sekci veterán

Start soutěže bude stejně jako v minulém roce umístěn na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi a první posádky přejedou přes rampu v sobotu 1. 7. 2023 v 9:30 hodin.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rally Bohemia

Štítky Rallye Bohemia, veterán, rallye, Turnov, soutěž, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdou veteránů vzpomenou na Rally Bohemia na zesnulého závodníka  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.