Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejlepší orientační běžci se vrátí do Česka. V České Lípě o prázdninách bude Světový pohár

Před dvěma lety se na Českolipsku uskutečnilo Mistrovství světa v orientačním běhu. Nyní se sem vrátí další akce pro elitu orientačního běhu, v České Lípě se na začátku srpna poběží dva závody Světového poháru.

Světový pohár v orientačním běhu proběhne v České Lípě na začátku srpna, konkrétně 2. a 3. srpna 2023. První den se poběží sprint, druhý den sprintové štafety. Na sobotu a neděli 5. a 6. srpna se pak závody přesunou do Ždírce na Kokořínsku. Českolipské závody budou situované do širšího centra města, do České Lípy se sjede na tři sta profesionálních závodníků z celého světa a tisíce fanoušků.

„Akci samozřejmě budou provázet určitá dopravní omezení, ale občané zase budou mít možnost vidět něco, co zde ještě nebylo. Navíc je akce velkým lákadlem pro fanoušky a turisty, kteří si budou moci prohlédnout naše krásné město. Organizátorům poskytujeme maximální součinnost,” uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová (ANO).

Do České Lípy o prázdninách dorazí elitní závodníci ze třiceti zemí, fanoušci, tisícovka hobby závodníků a také veřejnost, pro kterou mají pořadatelé připraveny tratě příchozích. „Ty jsou vhodné i pro úplné začátečníky a bude možné se na ně přihlásit na místě. Informace k jednotlivým akcím budou zveřejněny na webu wcup.cz,“ dodal ředitel Světového poháru a místopředseda Českého svazu orientačních sportů Jan Picek.

Letošní Světový pohár začíná v dubnu v Norsku, pokračuje v České Lípě a končí na podzim v Itálii. Největšími favority jsou loňští vítězové Světového poháru Nor Kasper Harlem Fosser a Švédka Tove Alexandersson. Jejich velcí vyzyvatelé budou domácí Tomáš Křivda a Tereza Janošíková, oba medailisté z loňských Světových her v USA.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orienteering World Cup Czechia

Štítky ob, orientační běh, česká lípa, světový pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší orientační běžci se vrátí do Česka. V České Lípě o prázdninách bude Světový pohár  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.