Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Malevil Cup 2023 se blíží, do konce května láká na výhodné startovné

Tři týdny zbývají do startu kultovního cyklistického závodu Lužickými horami, Malevil Cupu 2023. Už nyní hlásí pořadatelé na startovní listině zapsanou celou řadu světových jmen cyklomaratonů, nicméně závod je pro všechny. Do konce května máte jedinečnou šanci přihlásit se za základní startovné. Malevil Cup startuje 17. června.

Necelý měsíc před startem jsou ve startovní listině bikeři už z deseti zemí Evropy.

Přípravy maratonu míří do finiše a ladíme poslední detaily na trasách. Máme rádi tradici, a proto žádné velké novinky nečekejte. Ty nejdůležitější jistoty zůstanou samozřejmě zachovány,“ říká šéf pořadatelského týmu Radek Patrák

Malevilské trasy nabízí to nejlepší z Lužických a Žitavských hor. Kořeny, kameny, traily, lesní cesty, stoupání snad ve všech možných podobách a hravé sjezdy. Vše zasazené do úžasné přírody. Každý si ji užije, ať profík nebo hobby cyklista. Letošní kurz maratonu doznal jen změny okolo německého lázeňského městečka Oybin.

V Oybině probíhají stavební práce, a tak se trasa vyhne průjezdu centrem lázeňského města. Z tohoto důvodu bude přesunuta i občerstvovací stanice,“ poznamenal ke změně ředitel tras Pavel Koreček.

Na výběr mají závodníci ze čtyř tradičních tras. Můžete si vybrat královskou trasu na 100 kilometrů, která prověří nejzkušenější; ze středních tras ujedete buď 70 kilometrů, kde vás také nemine výjezd na Hvozd nebo 50 kilometrů, které jsou pro ty, kteří si netroufají absolvovat stoupání na nejvyšší bod tras, ale přesto se chtějí vyřádit na mnoha jiných zajímavých průjezdech terénem a nechybí ani pohodová, 30 kilometrů dlouhá trasa. Vybere si tedy opravdu každý.

Pokud jste se ještě nepřihlásili, neváhejte, online přihlášky jsou aktuálně možné za základní startovné do 31. května na www.malevilcup.cz.

V letošním roce je Malevil znovu zapsán v kalendáři UCI v kategorii C1. Což znamená, že by se na startu mohli objevit i zajímaví čeští a zahraniční závodníci, se kterými můžete poměřit své cyklistické schopnosti.

Prvními potvrzenými jmény jsou členové Singer racing týmu Simon Stiebjahn a Martin Frey, kteří bojovali ve finálové etapě Cape Epic o vítězství a brousí si zuby na triumf.
V Lužických horách je ještě doplní další člen týmu Jakob Hartmann. Všichni tři se v úvodním díle Světového poháru XCM v Novém Městě na Moravě umístili v TOP 10. Z českých favoritů se má představit kompletní Česká spořitelna Accolade team v čele s Markem Rachfussem, vítězem z roku 2021. Kdo další se postaví na start v Jablonném, se teprve uvidí.

Těším se na svou první účast na Malevil Cupu, protože jsem kvůli nemoci vynechal loňský evropský šampionát. Myslím, že je to trať, která by mi měla docela vyhovovat. Slyšel jsem skvělé věci o závodu, atmosféře a místě konání, takže už se těším,“ neskrývá očekávání Martin Frey.

Na strat se těší i Simon Stiebjahn. „Po infekci covidu jsem mistrovství Evropy na Malevilu nemohl závodit tak dobře, jak jsem doufal, také proto, že trať je velmi kondičně náročná a musíte být na špičkové úrovni, abyste se mohli zapojit do boje o vítězství. Ale jsem rád, že i letos budu na startu, na místě, kde jsem zatím zaznamenal jeden ze svých největších úspěchů, když jsem se zde v roce 2012 stal mistrem Evropy XCM U23. Trasa je kondičně náročná a zahrnuje několik krásných trailových pasáží, které se mi moc líbí,“ dodává Stiebjahn, který v úvodním díle Světového poháru XCM v Novém Městě na Moravě bral bronz.

Na vítěze čeká 32 sad skleněných medailí ze sklárny AJETO v Lindavě. Pod rukama zdejších sklářů vznikají i poháry pro slavnou Tour de France.

Program pro celou rodinu

Celý program odstartuje už v pátek 16. června výdejem startovních čísel a doprovodným programem na Dominikánském náměstí v Jablonném v Podještědí. Od 16:30 hodin je připravený pestrý program. Vyvrcholením bude koncert Anny Julie Slováčkové & Band v 19:45 hodin.

Pořadatelé z Jablonného se drží hesla, že Malevil je pro všechny. Myšleno je i na ty, co nemají závodní ambice. Proto je i letos součástí sobotní rodinná, soutěže s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje a jiné zajímavosti. Malevilský program uzavře večerní bike párty s výbornou kapelou Quteez.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Malevil Cup

Štítky cyklistika, cyklozávod, Lužické hory, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malevil Cup 2023 se blíží, do konce května láká na výhodné startovné  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.