Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jubilejní Rally Bohemia opět prolétne i Libereckým krajem. Přinese také omezení

Od pátku do neděle se pojede kulatý padesátý ročník automobilové Rally Bohemia. Část programu se už tradičně bude odehrávat v Libereckém kraji, a to včetně páteční části na autodromu v Sosnové a také části sobotní první etapy.

Tradiční „Bohemku“ zná většina příznivců jako součást Mistrovství ČR v automobilových rally současných a historických vozidel. Soutěž má ale několik dalších částí, které určitě stojí za zmínku.

„Hlavní je pochopitelně náš domácí šampionát v rally. Padesát let je dlouhá tradice, takže máme na co navazovat. Původně se naše soutěž jmenovala Rallye Škoda a vždy patřila mezi tradiční a uznávané závody. Na tratích se pravidelně proháněly špičkové české i zahraniční posádky,“ vysvětluje hlavní organizátor a ředitel soutěže Petr Pavlát.

Součástí hlavního závodu jsou ale i další soutěže.  Nedílnou součástí padesátého výročí Rally Bohemia Mladá Boleslav je také Bohemia E-Sport Virtual Rally, Bohemia Veteran Mladá Boleslav a závody RC modelů. „Hlavní myšlenkou bylo naplno využít termín hlavní soutěže tak, aby si na své přišla širší motoristická veřejnost. Takže Bohemku si mohou vyzkoušet také příznivci dnes tak populární online rally, konkrétně rychlostní zkoušku Zvířetice, Šumburk a Krásná. Majitelé veteránů vyvětrají svoje skvosty na legendárních tratích Bohemia Rally a Rallye Škoda, pochopitelně ne na čas, ale během jízdy budou posádky plnit různé úkoly. A na Staroměstském náměstí proběhne v sobotu 1. července osm až deset rychlostních zkoušek RC modelů, jako součást českého šampionátu,“ doplňuje Petr Pavlát.

Na Rally Bohemia pojedou také dva speciály WRC. Jana Skálu s extovárním Citroënem C3 WRC na erzetách Bohemky doplní také Jan Dohnal, a to s dalším exkluzivním vozem Ford Fiesta WRC.

„Znovu musím říct, že máme obrovskou radost, že se nám vůbec podařilo extovární Citroën C3 WRC na letošní Bohemku rally zajistit! O body sice nepojedeme, ale časy na erzetách se nám budou standardně měřit, takže na kochání krásami místní krajiny čas určitě nebude. Chceme jet rychle, ale zároveň tomuhle krásnému autu nemíníme ublížit,“ řekl k účasti na závodu Jan Skála.

Bohemia je součástí letošního PSG Mistrovství České republiky v rally a uskuteční se v termínu od 7. do 9. července 2023. Po slavnostním startu v Mladé Boleslavi se závodníci přesunou do autodromu v Sosnové, kde bude probíhat páteční program.

Sobotní program první etapy přinese rychlostní zkoušky v Libereckém kraji, nebo v jeho těsném sousedství. Atraktivní podívaná bude určitě část z Frýdštejnu na Sychrov, kde se jede jedna z rychlostních zkoušek.

Na rally chystá bezpečnostní opatření i policie. „Při rychlostních zkouškách budou muset motoristé počítat s uzavírkami silnic a případně i s dočasným omezením provozu na přístupových komunikacích. Veškeré uzavírky budou řádně označené dopravním značením, a kromě pořadatelů v jejich blízkosti budou situaci monitorovat také policisté,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rally Bohemia

Štítky rally bohemia, bohemia, rally, závody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní Rally Bohemia opět prolétne i Libereckým krajem. Přinese také omezení  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.