Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bedřichovský Night Light Marathon je zpět. ČEZ Skitour odhaluje termíny

PR článek

Největší český seriál v běžeckém lyžování ČEZ SkiTour zveřejňuje oficiální termínovou listinu závodů pro nadcházející sezonu. Milovníci bílé stopy se mohou těšit na 8 závodů, mezi které se po roční pauze vrací i populární Night Light Marathon v Bedřichově. Na stejném místě bude jen o 14 dní později startovat i největší zastávka celé SkiTour - ČEZ Jizerská 50.

V pořadí již 17. sezona ČEZ SkiTour provede závodníky řadou českých pohoří napříč republikou a dokonce i za jejími hranicemi. Pořadatelé pro zimu 2024 zařazují nejen léty prověřené a osvědčené destinace, ale také vrací na termínovku speciální noční závod v srdci Jizerských hor.

Nový ročník otevře o víkendu 13. až 14. ledna závod na Horních Mísečkách, který se do rodiny SkiTour zařadil poprvé letos v únoru. Okruhy znovu povedou Krkonošským národním parkem v okolí Labské boudy a Medvědína. Druhou zastávkou bude o týden později Cínovec s jeho tradiční Krušnohorskou 30. Závodníci se projedou po Krušnohorské magistrále a zčásti zavítají i k sousedům do Německa. Lednové termíny pak poslední víkend uzavře zmiňovaný Bedřichovský Night Light Marathon, který je kompletně nočním závodem s čelovkami. Trasa závodu povede po stopách legendární Jizerské 50.

První únorovou sobotu rozbalí ČEZ SkiTour svou základnu v Deštném, kde se pojede jubilejní 40. ročník Orlického maratonu. O pouhé čtyři dny později se ve čtvrtek 8. února naplno rozjede nejznámější sportovní akce zimních měsíců u nás - ČEZ Jizerská 50. Čtyřdenní fenomén znovu nabídne bohatý program, a to jak na tratích, tak i v zázemí a jeho okolí.

O víkendu 24. až 25. února se seriál přesune do Jeseníků. Od chaty Paprsek odstartuje Jesenický lyžařský maraton známý jako JeLyMan. Lyžaře provede krásným prostředím na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. Po následném polském Biegu Piastów, který je znovu partnerským závodem ČEZ SkiTour, celou sezonu uzavřou 8. až 9. března závody v Harrachově. Lyžaři budou brázdit trasy v okolí harrachovských skokanských můstků a poté si společně vychutnají závěrečné vyhlášení celkových výsledků seriálu.

Termínová listina ČEZ SkiTour

  • Horní Mísečky, Krkonoše 13. - 14. 1. 2024
  • Krušnohorská 30, Cínovec 20. - 21. 1. 2024
  • Bedřichovský Night Light Marathon, Jizerské hory 26. - 27. 1. 2024
  • Orlický maraton, Deštné v Orl. Horách 3. - 4. 2. 2024
  • ČEZ Jizerská 50 8. - 11. 2. 2024
  • JeLyMan, Jeseníky 24. - 25. 2. 2024
  • Bieg Piastów, Jakuszyce 1. - 3. 3. 2024
  • Harrachov, Krkonoše 8. - 9. 3. 2024

Ohodnoť článek

Štítky bedřichov, night light maraton, čez skitour, skol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bedřichovský Night Light Marathon je zpět. ČEZ Skitour odhaluje termíny  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.