Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Beskydská idylka. Sluníčko na Bílou přilákalo pořádnou lesní smečku

PR článek

Seriál Běhej lesy vstoupil do své druhé poloviny sluníčkově, což byla po nedávných vydatných deštích příjemná změna. V Bílé čekalo na lesní parťáky krásné travnaté zázemí, nové trasy, a především nové zážitky na hřebenech beskydských hor. Mysleli jste si, že Bílá bez lanovky nemůže před lesní smečkou obstát? Téměř 1 600 závodníků se přesvědčilo o opaku!

Zvlášť pro naše mláďata je Bílá skutečnou výzvou, však ta větší z nich startují přímo do sjezdovky. Nikoho to ale neodradilo, na dětské závody Dr. Max nezbylo ani jedno volné startovní číslo. Panečku, to byla podívaná! Rychle do kopce, rychle z kopce, a všichni byli s úsměvem v cíli.

Krátce po poledni vyběhlo skoro 200 dobrých duší pro dobrou věc. PVZP FénixRun je na Běhej lesy už stálicí a všechen výtěžek ze startovného putuje přímo na podporu deseti různých nadačních spolků. Na Bílé jsme podporovali Nadační fond Melodio, díky kterému si mohou handicapované osoby dovolit specializovaného kouče, který jim udělá život veselejší. Příjemnou 4 km trasu zvládl doopravdy každý, kdo se odvážil, a kromě radosti z pohybu byl navíc odměněn hřejivým pocitem, že pomohl přesně tam, kde je to třeba.

Odpoledne patřilo tradičně hlavním závodům, na které se vydalo dohromady skoro 1 000 běžeckých nadšenců. V Bílé na všechny odvážlivce čekala kratší trať na 10 km a delší varianta na 18 km. Osmnáctka vyvedla závodníky až na hraniční hřeben oddělující Česko a Slovensko, kde si po stoupání zaslouženě vychutnali výhledy na Lysou horu nebo dokonce až na Malou Fatru. Desítka s mírnějším profilem až na hřeben nevedla, ale i na ní si dali závodníci pořádně do těla. Po dlouhém stoupání je čekalo mírné klesání až do cílové rovinky. 

Pikantní novinkou letošní sezóny jsou krátké měřené sprinty Conti Speed Section. Nejrychlejší žena a nejrychlejší muž jak z krátké, tak z delší trasy, si odnesli hodnotný voucher na kvalitní pneumatiky Continental v hodnotě 5 000 Kč. V Conti Speed Section má šanci každý, nejen závodníci mířící na přední příčky, ale také běžci pro radost a příležitostní sprinteři.

Díky závodníkům a zakládajícímu partnerovi Lesy ČR jsme společně zasadili skoro 1 600 stromů, jeden za každého přihlášeného běžce. Bílá potvrdila, že je jednou z oblíbených zastávek Běhej lesy, ať s lanovkou, nebo bez. Stará lanová dráha už dosloužila a letošní léto probíhá její rekonstrukce, a to znamená jediné: lanovka se na Bílou vrátí! Bílá je minulostí, lanovka je ve vzdálené budoucnosti, ale něco mnohem podstatnějšího je za rohem. Zažijte atmosféru legendární Jizerské 50 v letním provedení! Bedřichovský stadion ožije Běhej lesy Jizerskou už 26. srpna, která nabízí luxusní výběr tras pro každého. Zbývá poslední otázka: budete u toho i Vy?

Výsledky Běhej lesy Bílá, 6. 8. 2023

10 km
1. místo – Indra Daniel (0:37:34); Pavla Závodná (0:43:38)
2. místo – Koukal Martin (0:39:25); Monika Drapáková (0:47:39)
3. místo – Zacha Stanislav (0:40:08); Kamila Netíková (0:47:41)

18 km
1. místo – Lukáš Olejníček (1:10:32); Jitka Špičáková (1:19:27)
2. místo – Jakub Koch (1:15:14); Danka Truksová (1:19:44)
3. místo – Jan Maděřič (1:15:18); Michaela Luňáčková (1:21:36)

Ohodnoť článek

Štítky běhej lesy, závod, běh, beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beskydská idylka. Sluníčko na Bílou přilákalo pořádnou lesní smečku  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.