Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velké gesto Romančíka na Dakaru. Pomohl kolegovi, pro něj závod skončil

Závodník z Fojtky Jaromír Romančík se vydal na první Dakar. A jeho zážitky by možná vydaly na knihu. Od začátku řešil řadu problémů, přesto bojoval a i s obří ztrátou jel dál. Do cíle sedmé etapy už ale nedojel. Předvedl velké gesto, když na trati potkal svého kolegu Milana Engela s technickým problémem, dal mu kolo ze své motorky. Kvůli tomu už pak nemohl sám pokračovat v závodě.

Engelovi na 61. kilometru etapy praskla rozeta a musel zastavit. „Pro nás je to absolutně nepochopitelná věc – praskla mu rozeta. Navíc nová, kterou jsme vyměnili ve dni volna. Bohužel některé technické problémy nemůžeme ovlivnit, bylo to hodně frustrující. Snažíme se takovým chvílím předcházet,“ prohlásil Ervín Krajčovič šéf týmu Orion-MRG, za který oba závodníci jezdí.

Engela na trati potkal Jaromír Romančík a zafungoval týmový duch. Romančík předvedl velké gesto – dal mu zadní kolo z vlastní motorky. „Milánka jsem viděl stát s prasklou rozetou. Vůbec jsem neváhal a kolo jsem mu dal, aby mohl pokračovat a dokončit závod,“ hlásil Jaromír Romančík, který chtěl na letošním Dakaru sbírat hlavně zkušenosti.

Engel díky Romančíkovi mohl pokračovat. Pro Romančíka ale jeho gesto znamenalo konec v soutěži. „Já už nemám co ztratit. Jen doufám, že se mu to podaří a soutěž dokončí. Držím mu palce,“ řekl Romančík skromně.

Jaromír Romančík z Fojtky bojuje na Dakaru s tratí i vlastní motorkou

Jaromír Romančík žije ve Fojtce nedaleko Liberce. Zkušený závodník si na začátku letošního roku splnil sen, vydal se zdolat Dakar. A to i díky svým fojteckým sousedům, kteří mu finančně přispěli. Od začátku soutěže zjišťuje, jak náročný závod to...

Engel nakonec etapu dokonči na 62. místě. „Jsem moc vděčný, že jsem v bivaku. Vděčím za to klukům z týmu, bez nich bych do cíle nedojel. Moc za to děkuji. Bylo to v neděli protrpěné, ztratil jsem hodně minut,“ dodal Milan Engel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ORION – Moto Racing Group

Štítky dakar, romančík, závody, orion racing team, orion, fojtka

Velké gesto Romančíka na Dakaru. Pomohl kolegovi, pro něj závod skončil  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.