Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Florbalisté po letech porazili Spartu a drží se na místě zaručujícím přímý postup do play off

Oslavy třicátého výročí klubu FBC Liberec se vydařily velmi dobře. Mužský A-tým ve výročním utkání porazil Spartu, a to poprvé od roku 2017. Drží se tak na šestém místě, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off.

V prvním vzájemném utkání vyhrála Sparta, navíc liberecký tým před tím šest let s Pražany jen prohrával. Jenže kouzlo výročního zápasu zafungovalo. Přitom skóre po první třetině ukončení nepříjemné série nenasvědčovalo, domácí totiž prohrávali 0:2. „Úvod se nám nepovedl výsledkově, ale s třetinou jsme nebyli nespokojeni. Potřebovali jsme přidat na hře s míčkem, v útočném pásmu jsme neměli takovou životnost na balonu. Sparta tak opticky útočila více,“ okomentoval první třetinu trenér Matěj Klucho.

Jenže ve druhém dějství Liberec čtyřmi brankami otočil a vedl 4:3, v dramatické třetí třetině pak náskok ještě o jednu branku navýšil a nakonec zvítězil 7:5. „Sparta nám nepláchla na víc gólů, ale my jsme se dotáhli a pak šli i do vedení. V zápase jsme pak byli více než v první třetině,“ popsal Klucho klíčovou druhou třetinu.

Liberecký tým tak po tříbodovém vítězství udržel prozatímní 6. příčku, která zaručujeme přímý postup do čtvrtfinále play off. Tabulka je ale vyrovnaná. „Body se budou sčítat, zápasy, které se nepovedly, budou mrzet. Takové zápasy, jako se Spartou ale zase mohou být ty, které to napraví,“ uvedl Klucho.

V dalším průběhu Livesport Superligy čeká na FBC Liberec pražský Chodov, který vyzve v pondělí od 18:00 na hale Dukly Liberec. A bude to zápas sousedů v tabulce, Chodov je pátý a má o čtyři body více.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky florbal, fbc liberec, liberec, superliga, sparta

Florbalisté po letech porazili Spartu a drží se na místě zaručujícím přímý postup do play off  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.