Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové přes tříbrankové manko vyhrál v Liberci 4:3 po nájezdech

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v utkání 41. kola extraligy na ledě Liberce 4:3 po samostatných nájezdech. Bílí Tygři vedli v 8. minutě už 3:0, ale ještě před koncem druhé třetiny bylo vyrovnáno. V základní hrací době už pak gól nepadl. Nájezdy rozhodl obránce Tomáš Pavelka. Východočeši bodovali posedmé za sebou, ale teprve podruhé během této série vyhráli.

Domácí měli skvělý nástup a už po 49 sekundách šli do vedení. Najmanovu výbornou zpětnou přihrávku poslal za Laurikainenova záda Hawryluk. Sice bruslí, ale v souladu s pravidly, jak si vzápětí ověřili sudí u videa.

V osmé minutě zakončoval Šír, k dorážce se dostal Vlach a po skrumáži v hostujícím brankovišti byla přerušena hra. Následovalo opět zkoumání videa, tentokrát hodně dlouhé, po němž se domácí radovali, neboť Vlachovi se podařilo dostat puk za brankovou čáru. K videu se však museli rozhodčí vrátit po trenérské výzvě královéhradecké střídačky. Gól vzápětí potvrdili, hosté museli do čtyř.

V následné přesilovce dostal hodně prostoru Najman a Faško-Rudáš do odkryté branky zvýšil na 3:0. Jen chvilku poté přišel Blainův faul a domácí nebyli daleko od dalšího zásahu. Hříšník však svůj přestupek ve 14. minutě odčinil, když se prosadil parádním bekhendem a ukončil tak rychle trest Rychlovského. V 19. minutě byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Filippi za faul na Okuliara. Melancon ještě do přestávky napálil horní tyčku. První třetina se protáhla na 63 minut hrubého času.

V úvodu druhé části se hrálo chvilku ve čtyřech na obou stranách, jakmile byli hosté v pěti, měli k dispozici ještě tři minuty přesilovky z Filippiho trestu. Domácím hodně zatápěli, ale Krále překonat nedokázali. Ve 26. minutě měl velkou příležitost Lalancette, strážce libereckého brankoviště však předvedl další výborný zákrok a udržel na straně Bílých Tygrů dvoubrankové vedení.

Jenže pouze dočasně. V začínající 28. minutě vystihl Galvasovu rozehrávku napříč obranným pásmem Estephan, jeho pokus Král sice ještě zastavil, ale dorážející Eberle snížil na rozdíl jediného gólu. Laurikainen na druhé straně vychytal Najmana. Ve 35. minutě Liberečtí znovu chybovali. Budík se snažil poblíž vlastní branky o rozehrávku, jenže trefil hokejku napadajícího Zachara a od ní se kotouč odrazil mezi Královy betony. Obrat mohl dokonat Okuliar, Král byl proti.

Po 40 sekundách třetího dějství pykal za faul Faško-Rudáš, Východočeši však jeho prohřešek nepotrestali. Když už byli domácí v pěti, měl nabito na kruhu pro vhazování Rychlovský, Laurikainen však lapačkou vytěsnil kotouč do ochranné sítě. V 52. minutě se gestem fair play blýskl Flynn, když přiznal sudím, že spadl na led vlastní vinou a odvolal tak trest pro Blaina.

V 56. minutě měl rozhodnutí na holi Lalancette, svůj blafák ale do gólové koncovky nedotáhl. I proto skončil zápas v základní hrací době remízou, hosty tak čekal boj o druhý bod v nastavení již posedmé za sebou. A protože se nerozhodlo ani v prodloužení, vrcholil zápas v nájezdech. Za hosty uspěl Tamáši, Kelly Klíma vyrovnal, ale poslední slovo měl Pavelka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Radek Petrášek/ČTK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 41. kolo, Liberec, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové přes tříbrankové manko vyhrál v Liberci 4:3 po nájezdech  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.