Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně doma nečekaně podlehli Liberci 1:3 a poprvé na jaře prohráli

Fotbalisté Plzně po reprezentační pauze ve 26. ligovém kole doma nečekaně podlehli Liberci 1:3 a prohráli poprvé na jaře a po 16 soutěžních zápasech. Všechny branky padly až v druhém poločase. Slovan poslal v 64. minutě do vedení Matěj Chaluš, za čtyři minuty srovnal střídající Idjessi Metsoko, ale vzápětí vrátil hostům náskok Luka Kulenovič, který se pak trefil ještě jednou.

Západočeši podlehli Liberci také v druhém vzájemném duelu této sezony a v lize prohráli po 11 zápasech. Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy i tak nadále s přehledem drží třetí místo v tabulce, zřejmě však nadobro ztratil naději na to, aby ještě znepříjemnil situaci prvním dvěma celkům Spartě a Slavii. Slovan se jako předposlední tým v tomto ročníku nejvyšší soutěže dočkal prvního venkovního vítězství a poskočil na sedmou příčku.

Západočechům chybělo z různých důvodů několik opor. Kvůli trestu za žluté karty nemohli hrát Chorým s exlibereckým Červem, po reprezentačním srazu onemocněl Hranáč a místo něj dostal poprvé na jaře a v lize podruhé v základní sestavě na stoperu šanci mladík Paluska.

Úvodní velkou šanci měl v osmé minutě Vydra, sám před brankářem Vliegenem ale minul. V 16. minutě se do první výrazné možnosti dostali i Severočeši, Tupta však rovněž vypálil těsně vedle tyče.

Slovenský ofenzivní hráč pak v 28. minutě po signálu z rohového kopu tvrdě vystřelil zpoza vápna a brankář Jedlička jeho přízemní pokus k tyči vyrazil. V závěru poločasu Plzeňští po zákroku na Vydru žádali penaltu, ale sudí Všetečka ji nenařídil ani po poradě s videorozhodčím.

Krátce po změně stran znovu napřáhl z dálky Tupta, ani tentokrát se však proti Jedličkovi neprosadil. V 53. minutě dostal domácí Mosquera v souboji s Ghalim úder hlavou do spánku a po dlouhém ošetření musel vystřídat. Ze hry odstoupil i liberecký křídelník.

V 64. minutě Severočeši díky velké chybě domácí obrany otevřeli skóre. Po zemi rozehraný rohový kop posunul k brance Prebsl a zcela nepokrytý Chaluš měl dost času na to, aby balon po zemi poslal nepříliš prudkou střelou k tyči.

Viktoria už za čtyři minuty odpověděla. Kopicův centr z pravé strany Vliegen jen nedůrazně vyrazil a Klimentův pokus do odkryté branky ještě lehce tečoval střídající Metsoko. Ofenzivní hráč z Toga se při svém druhém startu v české lize dočkal premiérového gólu.

Domácí se tlačili za obratem, jenže ztratili balon a hosté po brejku udeřili. Na Fukalův centr z pravé strany si naskočil Kulenovič a hlavičkou s odrazem břevna umístil balon kousek za brankovou čáru. Chorvatský útočník skóroval na jaře poprvé.

V 79. minutě Kulenovič využil další mezery v plzeňské defenzivě, protlačil se přes tři protihráče a sám před Jedličkou nezaváhal. Dva góly v jednom utkání české ligy dal poprvé, trefil se i v podzimním vzájemném duelu, který Slovan vyhrál 3:0. Viktoria v nejvyšší soutěži inkasovala třikrát v jednom zápase poprvé od poslední soutěžní porážky 1:4 se Slováckem v listopadu.

Západočeši závěr dohrávali v křeči, jejich zmar podtrhl Hejda, který v závěru desetiminutového nastavení hlavičkoval na malém vápně jen do Vliegena. Liberečtí zvítězili teprve podruhé z posledních 12 ligových zápasů v Plzni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky fotbal, I. liga, Slovan Liberec, Plkzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně doma nečekaně podlehli Liberci 1:3 a poprvé na jaře prohráli  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.