Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Víkendové zápasy fotbalové ligy byly kvůli hrozícím povodním odloženy. Slovan se připravuje na vodu

Kvůli vydatným dešťům a hrozícím povodním se o víkendu neodehraje ani jedno utkání první a druhé fotbalové ligy. Přesunuta budou na náhradní termíny. Prvoligový Slovan Liberec je ale přesto v pohotovosti. Stadion totiž leží u Lužické Nisy a i voda stékající z okolních kopců pravidelně při vydatných deštích ohrožuje zázemí.

„Ligová fotbalová asociace se rozhodla odložit kompletní program 8. kola Chance Ligy a 9. kola Chance Národní Ligy. Vedení LFA k tomuto kroku přistoupilo na základě mimořádné situace na celém území České republiky, která je způsobena silnými dešti, kvůli nimž je ohrožena bezpečnost a hrozí na celé řadě míst záplavy,“ říká výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Toto rozhodnutí bylo přijato v souladu s Rozpisem celostátních soutěží, na základě nepříznivé předpovědi počasí, a především kvůli bezpečnosti. „Hráčů, fanoušků i všech ostatních osob podílejících se na organizaci zápasů. Bezpečnost je pro Ligovou fotbalovou asociaci v této situaci naprostou prioritou. Dalším klíčovým faktorem při rozhodování byla rovněž společenská odpovědnost, kterou LFA vnímá obzvláště silně v těchto chvílích. Členové integrovaného záchranného systému, jako jsou policisté, hasiči a zdravotníci, kteří běžně asistují při organizaci zápasů, budou v následujících dnech a hodinách nezbytně potřební v terénu při pomoci obyvatelstvu. LFA chce všem vyjádřit podporu a mnoho sil," dodal Tomáš Bárta.

Obavy před velkou vodou má i prvoligový FC Slovan Liberec. „S vodou máme zkušenosti opakovaně, takže se vždy snažíme zabezpečit, co se dá. Máme připravené pytle s pískem, kterými chráníme vstupy na recepci a do fan shopu, což jsou ta nejníže položená místa stadionu,“ popisuje mluvčí FC Slovan Liberec Tomáš Čarnogurský. Na bezpečná místa bude také převezen vozový park fotbalového klubu. „Jediným dalším krokem, kterým můžeme případné následky vody zmírnit, je přesunutí věcí z fanshopu a šatny B týmu do míst, kde na ně voda nedosáhne. Víc už opravdu udělat nemůžeme,“ dodává mluvčí.

Podle něj ale způsobuje na stadionu v případě velké vody a přívalových dešťů větší problémy voda stékající z okolních kopců nebo ta, která se valí z kanalizace. „Že by se k nám rozlila řeka Lužická Nisa, to se za poslední roky nestalo. Snad k tomu nedojde ani tentokrát,“ věří Čarnogurský.

Na stadionu bude po celý víkend v pohotovosti technický úsek klubu. V případě potřeby pak bude doplněn i o další zaměstnance.

Ohodnoť článek

Foto se svolením FC Slovan Liberec

Štítky povodně, sport, fotbal, liga, Slovan Liberec, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové zápasy fotbalové ligy byly kvůli hrozícím povodním odloženy. Slovan se připravuje na vodu  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.