Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Unikátní Nature Run zavede běžce z Liberce do lesů Jizerských hor. Uzavře tím sezonu RunCzech

PR článek

Běh přes přehradu, kolem žulového lomu a krásnými lesy Jizerských hor. Přesně to nabízí Mattoni Liberec Nature Run, který se koná už v sobotu 5. října. Hlavními body programu jsou tradičně závody na 12 a 22 kilometrů. Pro rodiny s dětmi budou připraveny běhy dm rodinná míle a dm bambini run. Centrum Running festivalu bude na Náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci a všechny závody nabídnou unikátní atmosféru a zážitky.

V sérii RunCzech je Nature Run v Liberci tak trochu unikát. Není to totiž jako ostatní závody silniční běh, ale kombinuje ho s trailem. Z centra Liberce se závodníci během pár kilometrů dostanou do malebných lesů Jizerských hor. Na výběr jsou trasy na 12 a 22 kilometrů.

Jedním z nejikoničtějších míst závodu je stoupání kolem žulového lomu, který je jinak nepřístupný. Poběží se ale třeba i kolem Zoo a lesního koupaliště. Běžci závodu na 22 kilometrů se podívají třeba i na malebnou přehradu Bedřichov. Krásné výhledy jsou samozřejmostí.

Největší hvězdou na startu je Vít Pavlišta, který ovládl závod na 22 kilometrů pětkrát v řadě. Až loni skončil druhý. Na kratší distanci se potom běžci budou moci porovnat s Damiánem Víchem z RunCzech Racing Teamu.

Jako tradičně si budou moci zasportovat i rodiny s dětmi. V 10 hodin odstartuje závodní program dm rodinná míle. V ní se na start mohou postavit všichni rodinní příslušníci od dětí až po prarodiče. Na trať mohou i kočárky nebo odrážedla. Pro děti od 2 do 7 let je připraven dm bambini run, který začíná v 10:45. V něm poběží děti závody na 100, 150 nebo 200 metrů.

Součástí závodu je i Marathon Music Festival, který všechny běžce požene na trati. Na 22kilometrové trase budou rozmístěny čtyři music pointy, na 12kilometrové potom tři.

Registrovat se je možné na webu runczech.com.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nature run, liberec, běh, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní Nature Run zavede běžce z Liberce do lesů Jizerských hor. Uzavře tím sezonu RunCzech  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.