Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká aréna slaví 10 let, provozovatel plánuje další rozvoj

Kulaté narozeniny dnes slaví liberecká multifunkční hala. Ta je součástí města už deset let. Areál se rozrostl z původních deseti na 35 sportovišť, které aktuálně využívá kromě veřejnosti 26 sportovních klubů. Během posledních let zde byla vybudována in-line a joggingová dráha, hřiště s přírodní i umělou trávou a baseballové hřiště.

„Dnes by bylo těžké si bez ní představit kulturní i společenský život v regionu. Aréna zároveň dala impuls k zásadnímu rozvoji areálu bývalého městského stadionu, ze kterého se stal během posledních let atraktivní komplex vyhledávaný libereckou veřejností, pořadateli kulturních, sportovních a společenských akcí i zahraničními sportovními kluby,“ říká Lukáš Přinda, ředitel společnosti S group Sport Facility Management, která zajišťuje provoz Home Credit Areny i celého areálu Sport Park Liberec.

Provoz arény není zrovna nejlevnější. Provozovatel ročně investuje bezmála deset milionů do drobných oprav a další statisíce korun do renovace zastaralých částí areálu a více než milion korun ročně též do sportovního vybavení.

Home Credit Arena s kapacitou 7 a půl tisíce míst pro hokejové zápasy a 10 tisíc návštěvníků pro koncerty je přirozenou dominantou Sport Parku. Stala se vzorem pro stavbu hokejových arén v dalších městech (Karlovy Vary, Třinec). Za 10 let prošly arénou 2 miliony 812 tisíc návštěvníků, konalo se zde 901 akcí a domácí Bílí Tygři zde sehráli 304 extraligových zápasů. Akcí s největší návštěvností byl v roce 2011 koncert skupiny Kabát, který naplnil arénu do maximální možné kapacity. Nejvýznamnější událostí bylo MS v klasickém lyžování v roce 2009. Akcí s největší náročností bylo MS ve freestyle motokrosu v roce 2008. Od 1. listopadu 2014 aréna opustila název Tipsport arena, jméno jí nově propůjčila společnost Home Credit, která je současně partnerem hokejového klubu Bílí Tygři.

„V celém komplexu plánujeme realizovat investice v řádu milionů korun. Půjde například o zkvalitnění zázemí pro fotbalové týmy. Připraveny jsou projekty pro vybudování zázemí dalším sportům, jako je box nebo horolezectví,“ představuje Přinda budoucnost areálu.

Dlouhodobě se diskutuje o potřebě stavby univerzální multifunkční haly s kapacitou diváků v rozpětí 500 – 800 osob, která by sloužila sportům jako florbal, basketbal nebo házená. „Dnes jsou veškeré kapacity v areálu zcela obsazené a  podobná hala by byla důstojným zázemím pro sporty se zmíněnou návštěvností,“ vysvětluje Přinda. Jediným bolestivým místem areálu zůstává neutěšený stav Svijanské arény, zejména střechy a zázemí šaten, která je kromě drobných úprav ještě původní (postavena v roce 1956).

Štítky Bílí Tygři Liberec, Lukáš Přinda, Home Credit, SPORT PARK a.s., Home Credit Arena, Kabát, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká aréna slaví 10 let, provozovatel plánuje další rozvoj  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.