Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Deset let nic. Teď se v Liberci zase hrál ligový hokejbal

Tři desítky fanoušků si nenechaly ujít vpravdě historickou událost. V Liberci se po deseti letech hrál ligový hokejbal! A liberecké Vosy Azyl na Den vítězství slavně zvítězily a přejely Doksy 6:0.

 

 

Na zrekonstruovaném hřišti v liberecké čtvrti Františkov hokejbalisté Azyl Vosy vyzvali v ligovém utkání tým HBC Doksy. Oba dva týmy jsou účastníky Děčínské hokejbalové ligy týdeníku Princip. „Na Liberecku totiž žádná soutěž není, takže jezdíme do Děčína. A z Doksy jsme se dohodli tak, že svůj zápas odehrajeme tady,“ vysvětlil Drbně gólman Vos Petr Kudláček. No a bylo to po deseti letech, co se zase v Liberci hrál ligový hokejbal.

Příznivci této hry tento fakt ocenili a na zápas se jich přišlo podívat asi třicet. Zápas začal rychlým náporem Doks, ale střelecké pokusy si cestu do branky nenašly a tak začaly měnit skóre Vosy. Po první třetině tak měli domácí náskok už 4:0, v dalších dvou třetinách pak ještě přidali dvakrát po jednom gólu a tak se z vítězství 6:0 radovali právě domácí Azyl Vosy Liberec.

Po zápase pak zraněný obránce, toho času kouč na střídačce vos Jaroslav Janků konstatoval: "Bylo příjemné tady po tolika letech vidět opět soutěžní utkání, ještě s takovým výsledkem. Pevně věřím, že je to první signál k tomu, aby se tu konečně začala hrát nějaká soutěž."

AZYL VOSY LIBEREC - HBC TERMITI DOKSY 6:0 (4:0;1:0;1:0)

Góly a nahrávky: 6. Brožek (Vlček, Čajkovič) - 9. Moťka (Albani) - 11. Čajkovič (Vlček, Svatuška) - 12. Svatuška - 17. Svatuška - 32. Brožek (Moťka)
Rozhodčí: P.Šolc, J.Vojtíšek - D.Kriegler
Vyloučení: 2:3 Využití 1:0

Azyl Vosy: Kudláček - Krejčí, Zuch, Svatuška, Čajkovič - Brožek, Albani, Moťka, Vlček
HBC Termiti Doksy: Landa - Handl, Kavan, Liston - Oppitz, Gerda, Kalina

 

 

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, hokejbal, Den vítězství, Liberecký kraj, Děčín, Drbna.cz, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset let nic. Teď se v Liberci zase hrál ligový hokejbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.