Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Slovan má nové zázemí, které splňuje podmínky UEFA

Fotbalový stadion U Nisy v Liberci má zmodernizované zázemí, které splňuje podmínky pro pořádání evropských zápasů. Dosud to musel fotbalový Slovan Liberec řešit provizorně místními úpravami.

"To nebylo donekonečna snesitelné. I UEFA nás na to upozorňovala. Říkali, že buďto to upravíte, nebo tady hrát nebudete," uvedl ředitel klubu Libor Kleibl. Zázemí podle něj neodpovídalo prostorově. "V minulosti jsme to řešili tak, že do ošetřovny jsme nastěhovali dopingové kontroly a z místnosti dopingové kontroly jsme udělali kabinu rozhodčích. Vystěhovávali jsme také posilovnu, tam jsme dělali press centrum a nahoře se stavěly stany, kde byla mix zóna," vylíčil Kleibl.

Podle něj zástupci evropské fotbalové unie klub už od roku 2009 upozorňovali, že prostory jsou na hraně licence. Jen obtížně splňoval stadion v posledních letech i některé podmínky pro pořádání zápasů v nejvyšší domácí soutěži. Například u dopingových kontrol bylo k dispozici jen 16 metrů čtverečních, kam se muselo vejít osm lidí a prostory bylo nutné dělit na tři části - čekárnu, vyšetřovnu a skladovnu vzorků.

Rekonstrukci zázemí za zhruba 5,3 milionu korun zaplatil liberecký magistrát, kterému stadion patří. "Už to nešlo oddalovat. Proto jsme se rozhodli to zainvestovat," uvedl primátor Tibor Batthyány (býv. ANO).

Modernizací a přestavbou prošly části v útrobách hlavní tribuny, jež se stavěla před více než 20 lety. "Dnes plně vyhovujeme metráží jak kabinou rozhodčích, tak hostů, dopingem, ošetřovnou, mix zónou, press centrem," uvedl Kleibl. Podle něj se díky úpravě zázemí mohou na stadionu odehrát všechny evropské zápasy až do semifinále Ligy mistrů i mezistátní zápasy.

Fotbalový Liberec patřil mezi pravidelné účastníky evropských pohárů. V žebříčku UEFA mu patří 85. místo, lepší koeficient mají z českých týmů jen Sparta Praha a Plzeň. V této sezoně se ale Slovanu nedaří a hrozí mu sestup. Do Evropské ligy má šanci dostat se ještě přes pohár, osmifinále bude hrát ve středu s Táborskem.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky FC Slovan Liberec, UEFA, fotbal, Lužická Nisa, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan má nové zázemí, které splňuje podmínky UEFA  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.