Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Liberec bude na soustředění zkoušet Kingueho a Morgana

Fotbalisté Liberce dnes odjeli na herní soustředění do Rakouska i s kamerunským obráncem Olivierem Kinguem, který se předtím snažil prosadit ve Slavii. Trenér Jindřich Trpišovský bude testovat i francouzského záložníka Jeana Pierra Morgana.

"V Rakousku se k nám připojí kamerunský stoper Olivier Kingue ze Slavie a na testy přichází francouzský záložník Jean Pierre Morgan. Naopak v Liberci musel zůstat Daniel Bartl, který bude doléčovat se specialisty své zranění," řekl Trpišovský.

"V minulém týdnu jsme dokončili fázi zaměřenou na kondici a zátěžové věci. Musím kluky pochválit, protože pracovali velmi dobře a jsou skvěle připravení. Teď odjíždíme na herní kemp do Rakouska. Čekají nás tři přípravné zápasy, kde se všichni hráči předvedou. Každý by měl absolvovat jeden a půl zápasu. Jedinou kaňkou je, že kádr se nám ještě nepodařilo doplnit podle představ. Ale věřím, že někteří hráči za námi ještě dorazí," dodal liberecký kouč.

Jednadvacetiletý Kingue je produktem kamerunské akademie Nkufo a naposledy hostoval v portugalském celku Olhanense. Předtím byl i ve Standardu Lutych. Nyní stal hráčem Slavie, ta ho však obratem poslala do Liberce, kde by měl hostovat.

Čtyřiadvacetiletý Morgan je rodákem z Guadeloupu, ale vyrůstal ve Francii. Má za sebou působení v Honvédu Budapešť a naposledy byl v Košicích spoluhráčem jiného testovaného hráče Liberce Mahamadou Dramého. Za Košice odehrál v druhé slovenské lize 22 zápasů a dal dvě branky.

V rakouském Aigenu se bude Slovan připravovat do 19. července. Utká se s Aue, Rizesporem a Heidenheimem.

V Rakousku odehrají hráči tyto přípravná utkání

12. července, 18:00 - FC Erzgebirge Aue (v Oeppingu)
15. července, 18:00 - Çaykur Rizespor (v Linci)
17. července, 18:00 - 1. FC Heidenheim (v Aigenu)

Trenér Jindřich Trpišovský nominoval na soustředění tyto hráče

brankáři: Václav Hladký, Enes Kimia, Ondřej Kolář
obránci: Vladimír Coufal, Ondřej Karafiát, Milan Kerbr, Olivier Kingue, Karel Knejzlík, Ondřej Kúdela, Jan Mikula
záložníci: Miloš Bosančić, Radim Breite, Mahamadou Dramé, Zdeněk Folprecht, Jan Jelínek, Jiří Kulhánek, Ondřej Machuča, Tomáš Malinský, Jean Pierre Morgan, Petr Ševčík
útočníci: Wesley da Silva, Roman Potočný, Matěj Pulkrab, Radek Voltr

Štítky FC Slovan Liberec, příprava, fotbal, Rakousko, Aigen, SK Slavia Praha, Jindřich Trpišovský, Olivier Kingue, Mahamadou Dramé, Daniel Bartl, Standard Liège, Honvéd Budapešť, FC Erzgebirge Aue

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec bude na soustředění zkoušet Kingueho a Morgana  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.