Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Lukáš Vácha o návratu pod Ještěd: Když jsem nastupoval, tak jsem měl husí kůži

Bouřlivé přivítání na stadionu U Nisy zažil v sobotu odpoledne Lukáš Vácha. Dres Slovanu opět oblékl po pěti letech strávených v pražské Spartě. O jeho návratu pod Ještěd se fanoušci dozvěděli začátkem týdne. Na trávníků ho přivítali bouřlivým potleskem, když v devětapadesáté minutě vystřídal Zdeňka Folprechta.

„Moc si toho vážím. Když jsem nastupoval, tak jsem měl husí kůži. Ale bylo to samozřejmě příjemné. Jsem rád a moc jim děkuju,“ okomentoval přivítání Lukáš Vácha.

Jeho návrat na hřiště v dresu Slovanu byl však jednou z mála pozitivních věcí na utkání s Plzní. Liberečtí dostali v domácím prostředí tři branky a podruhé v sezoně prohráli. „Dařilo se jim hrát na brejky a rychlé protiútoky, což nám dělalo problémy. Dobře se na to připravili a také se jim podařilo nás potrestat dvěma brankami už v první půli. Síla Plzně je samozřejmá a myslím, že vyhráli zaslouženě,“ doplnil.

Zápas si Vácha podle svých slov představoval trochu jinak. „Kladně hodnotím ale to, že jsme se ani za nepříznivého stavu nevzdali a bojovali až do konce. Podařilo se nám vytvořit si i solidní příležitosti. Na druhou stranou jsme jim tím trochu otevřeli naši obranu, což potom vedlo k třetí brance,“ dodal Vácha.

Trpký návrat do Liberce je ale potřeba hodit za hlavu. Už za týden na liberecký manšaft čeká utkání s Brnem „Proti Plzni to byl výpadek, který nás stál tři body a dostali jsme tři góly. Ale už je to za námi, musíme se z toho poučit a jít dál,“ uzavřel navrátilec do dresu Slovanu.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Viktora Plzeň, fotbal, Lukáš Vácha, HET liga, Ještěd, AC Sparta Praha, Zdeněk Folprecht, Lužická Nisa, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Vácha o návratu pod Ještěd: Když jsem nastupoval, tak jsem měl husí kůži  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.