Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dvě obranné opory končí. Kúdelu s Kolářem zlákala Slavie s Trpišovským a Nezmarem

Pražská Slavia si po realizačním týmu vybrala i dvojici hráčů. Do Edenu odchází brankář Ondřej Kolář a také stoper Ondřej Kúdela. Oba kluby už jsou na transferech dohodnuti, Kúdelu už Slavia představila jako posilu, oba přestupy už je jen potřeba formálně doladit. Kluby podmínky přestupů nezveřejnily.

Ondřej Kolář je odchovancem Slovanu. Oporou se ale stal až v podzimní části, kdy byl hodnocen jako nejlepší brankář soutěže. V lize debutoval na konci sezony 2013/2014 v utkání se Sigmou Olomouc, kdy fantastickým výkonem pomohl Liberci k remíze 1:1.

Na podzim odchytal 13 zápasů a připsal si šest čistých kont.

Kolář ještě musí absolvovat zdravotní prohlídku, kluby jsou jinak dohodnuty. „Po prohlídce budeme teprve s ním a agenturou Sport Invest, která hráče zastupuje, jednat o smlouvě. Věříme ale, že Ondrův příchod do Slavie je na dobré cestě,“ vysvětlil sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Ondřej Kúdela přišel do Slovanu teprve před rokem a okamžitě se stal lídrem obrany. Podle svých slov nečekal, že bude přestupovat. „Samozřejmě jsem rád, v koutku duše jsem si to přál. Doufal jsem, že to dopadne a že se kluby domluví,“ řekl Ondřej Kúdela klubovému webu Slavie.

Ani jeden z hráčů už tak nezasáhne do sobotního přípravného utkání s Jihlavou. „Oběma Ondřejům děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další fotbalové kariéře,“ řekl mluvčí Slovanu Tomáš Čarnogurský.

Podmínky přestupů kluby nezveřejnily, oba hráči ale byli v Liberci pod smlouvou,je tedy jasné, že Slavia musí zaplatit odstupné.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovan Liberec, Slavia Praha, přestupy, Ondřej Kúdela, Ondřej Kolář, SK Slavia Praha, Jan Nezmar, přestup, FC Slovan Liberec, Stadion Eden, SK Sigma Olomouc, SPORT INVEST International, a.s., FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě obranné opory končí. Kúdelu s Kolářem zlákala Slavie s Trpišovským a Nezmarem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.