Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Slovan zvítězil i v posledním přípravném utkání. Olomouc porazil 2:1

Poslední přípravný duel před startem jarní části HET ligy Slovan odehrál na Andrově stadionu v Olomouci proti místní Sigmě, na níž už v letošní ligové sezóně Slovan nenarazí. Do Liberce si Slovan odvezl vítězství 2:1, přičemž dvě ze tří branek byly vlastní.

První čtvrthodina byla spíše opatrná, do pouhých náznaků šancí se hned v druhé minutě dostal jen Oscar po vystihnutí rozehrávky domácího týmu a o minutu později olomoucký Zahradníček, jehož střela z rohu pokutového území šla vedle. Domácí gólman se pak protáhl v deváté minutě při Folprechtově rohu, který se kroutil do branky.

Stoprocentní příležitost k úvodní brance měl až v jednadvacáté minutě. Hybš, který šel sám na brankáře po minele stoperů Sigmy. Místo střely se však ještě snažil přihrát Potočnému a domácí na poslední chvíli stihli míč odkopnout a předchozí chybu napravit. Hladký se mohl trochu zahřát až po půlhodině hry při Řezníčkově ráně zpoza vápna, kterou s přehledem kryl. O dvě minuty později to zase z podobné vzdálenosti zkoušel Folprecht, jeho střela ale šla doprostřed branky.

Na první branku si tak pár stovek diváků na Andrově stadionu muselo počkat až do sedmatřicáté minuty. Byla to parádní trefa, k nelibosti domácích do jejich sítě. Po jedné z mnoha ztrát Sigmy ve středu pole se k centru z pravé strany dostal Breite a Oscar z voleje nedal Buchtovi šanci. Ve zbytku prvního poločasu už k žádnému ohrožení ani jedné z branek nedošlo a do kabin tak hráči Slovanu odcházeli se zaslouženým jednobrankovým náskokem, protože byli lepším týmem.

Vyrovnání Sigmě doslova daroval Kerbr, který v devětačtyřicáté minutě chtěl sklepnout míč pro Hladkého, ale udělal to tak nešťastně, že balon zapadl těsně za tyčku a skončil v naší síti. Vyrovnávací branka vlila Olomouckým krev do žil a v následujících minutách dostali Slovan pod tlak. V 66. minutě se domácí rozhodli nám náskok vrátit a po Kerbrově vzoru si Surzyn vstřelil vlastní branku. Hra se pak vinou mnoha střídání rozkouskovala. Za zmínku stojí už jen Bosančičův pokus z přímého kopu v 84. min., který však Buchta i přes teč ve zdi s přehledem kryl, a Pulkrabova šance v 90. min. Skóre už zůstalo 1:2.

SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Sestava Slovanu: Hladký - Coufal (C) (63. Knejzlík), Kačaraba (77. Köstl), Karafiát (63. Vuklišević), Kerbr (63. Bosančić) - Bartl (46. Mikula), Breite (74. Havelka), Folprecht (74. Pulkrab), Hybš (77. Wiesner) - Oscar (63. Da Silva), Potočný (63. Voltr)

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, fotbal, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zvítězil i v posledním přípravném utkání. Olomouc porazil 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.