Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zimní příprava je u konce. Slovan začne jarní část ligy na Spartě

Velkými změnami prošel Slovan Liberec během zimní přestávky. Možná trochu překvapivě se netýkaly až tak hráčského kádru, ale spíš realizačního týmu a sportovního ředitele. Ti všichni totiž zamířili do pražské Slavie. Tým tak převzal trenér sparťanské mládeže David Holoubek a čeká ho premiéra z nejtěžších, představí se právě na hřišti pražské Sparty.

Slovan v zimě přišel o sportovního ředitele Nezmara i celý trenérský štáb od Jindřicha Trpišovského až po trenéra brankářů a do Edenu zamířil také kondiční trenér i dlouholetý mluvčí klubu Lukáš Váňa.

A tak muselo vedení klubu rychle reagovat. Přišel mladý a perspektivní trenér David Holoubek, který si přivedl asistenty s libereckou minulostí. „Největším posílením bude, když nikdo neodejde,“ říkal David Holoubek na startu přípravy.

Jenže moc dlouho to nevydrželo a právě Slavia si ukázala na gólmana Koláře a stopera Kúdelu, Sparta si zase překvapivě stáhla středopolaře Kulhánka.

Liberec reagoval příchody zahraničních hráčů Vukliševiće, Kačaraby a Oscara. Jako dvojka přišel Nguyen z Vlašimi a na post jedničky se přesune Václav Hladký.

Přijít by mohl ještě jeden útočník, na kyperském soustředění se totiž zranil Graiciar.

Jinak je ale kádr hotový a už v neděli se v ostrém ligovém utkání ukáže, jak na tom je. Příprava se na liberecké poměry až překvapivě vyvedla. Liberec remizoval s Austrií a dokázal porazit třeba Partizan Bělehrad. V generálce pak vyhrál v Olomouci.

To Sparta opět výrazně posílila a proti Slovanu se poprvé v rudém dresu představí nejdražší posila české ligy Stanciu, který vyšel na asi sto milionů korun.

Slovan tak čeká náročný zápas, hráči ale nemají hlavy dole. „Sparta mohutně posilovala, ale my určitě budeme chtít vyhrát. Je to těžký start, ale nějak si s tím poradíme a budeme chtít Spartu minimálně potrápit,“ myslí si kapitán Vladimír Coufal.

17. kolo HET ligy

Sparta Praha – Slovan Liberec

neděle, 18 hodin
Rozhodčí: P. Ardeleanu - J. Moláček, M. Wilczek (O. Berka)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, trenér, David Holoubek, SK Slavia Praha, Jindřich Trpišovský, FK Partizan, SK Sigma Olomouc, Václav Hladký, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní příprava je u konce. Slovan začne jarní část ligy na Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.