Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Pátek 31. května 2024  |  Svátek má Kamila
Bez reklam

A zase Pulkrab. Dvacetiletý kanonýr zařídil dvěma góly porážku Zbrojovky

Čtyři ligová utkání, šest vstřelených branek. Taková je jarní bilance Matěje Pulkraba po páteční předehrávce jednadvacátého kola HET ligy. Dvacetiletý kanonýr zařídil vítězství Slovanu nad Mladou Boleslaví, remízu 2:2 s Karvinou, jedním přesným zásahem přispěl k „plichtě“ s vedoucí Plzní a nyní srazil na kolena také brněnskou Zbrojovku, kdy dvěma brankami zařídil jedenáctou výhru Slovanu v sezoně.

První ohrožení branky Zbrojovky, první gól. Centrovaný míč se Pulkrabovi nejprve zamotal pod nohami, za ním stojící Radim Breite si ho vzal a vypálil na zadní tyč. Prudkou střelu sice vyrazil Dušan Melichárek, dorážející Matěj Pulkrab se ale nemýlil a v šestadvacáté minutě poslal Slovan do vedení.

Zhruba pět minut před poločasovým hvizdem bylo pro hráče Zbrojovky ještě hůř. Rozběhnutý Potočný prodloužil Oscarům centr na Pulkraba a ten střelou pod Melichárka navýšil na 2:0. Matěj Pulkrab tak přidal svůj šestý jarní gól. "Jsem moc rád za to, že Matěj Pulkrab má takovouhle střeleckou potenci. Je to jeho práce, od toho tam je, aby dával góly. Je to kolektivní práce celého týmu a on jen sklízí ty plody," popsal trenér Slovanu David Holoubek.

V druhém poločase tlak Slovanu ještě zesílil. Nejprve si Breite narazil balón s Coufalem a prudkou střelou prověřil brněnského Melichárka. Tomu se podařilo střelu vyrazit. V osmapadesáté minutě chybělo Slovanu jen pár centimetrů k třetí brance. Miloš Bosančić posunul míč na Potočného, který si nechal balon lehce za sebou a tváří v tvář Melichárkovi těsně minul tři tyče.

První vážné ohrožení branky Slovanu přišlo dvacet minut před koncem, kdy Rafael Acosta sprintoval s míčem u nohy vstříc liberecké svatyni. Prudkou střelu ale Hladký vyrazil.

Liberečtí se tak díky jedenácté výhře v sezoně posunuli na třetí místo ligové tabulky. Pokud v sobotu zvítězí Olomouc na domácím hřišti nad Karvinou, odsune Severočechy na čtvrtou příčku. "Byl to zápas na těžkém terénu, v takovém divném zimním počasí, klasickém libereckém. Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. Byli jsme aktivní, kvalitní na míči, takže já jsem s utkáním spokojen," shrnul Holoubek.

FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)

Branky: 26. a 42. Pulkrab

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr - Breite, Folprecht - Oscar (69. Da Silva), Bosančić, Potočný (74. Pilař) - Pulkrab. FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil – Krejčí (60. Pilík) – Acosta, Kratochvíl, Škoda (74. Bazeljuk), Lutonský (68. Juhar) – Růsek

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, HET liga, David Holoubek, Matěj Pulkrab, MFK Karviná, Dušan Melichárek, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, Radim Breite, Rafael Acosta, Miloš Bosančić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A zase Pulkrab. Dvacetiletý kanonýr zařídil dvěma góly porážku Zbrojovky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.