Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Provozovatelé fotbalgolfu bojují s nečekaným problémem. Hřiště jim ničí řidiči a čtyřkolkáři

Fotbalgolfové hřiště na okraji veseckého areálu se už podruhé stalo místem řádění vandalů. Provozovatelům už dochází s bezohlednými řidiči a čtyřkolkáři trpělivost a proto do prostor, kde hřiště v loňském roce vzniklo, umístili fotopasti a kamery.

„Už se to stalo dvakrát. Poprvé v září na soukromé akci nám parkovali na jamkách v horní části a teď znovu na začátku března, kdy tam někdo vjel čtyřkolkou,“ řekl Drbně provozovatel Martin Bartoš a dodal: „Jelikož máme celý pozemek v pronájmu od města Liberec,tak si ho chystáme hlídat a byly nainstalovány jak kamery, tak fotopasti. Plus všichni místní obyvatelé byli informováni, že kdyby se jim tam cokoliv nezdálo, ať volají rovnou městskou policii.“

Hřiště na okraji veseckého areálu začalo vznikat teprve před nedávnem. Fotbalgolf je mladý rychle se rozvíjející sport, pro všechny věkové kategorie, od dětí, přes dospělé, až po seniory. Hraje se na hřišti podobném golfu o rozloze 2,5 hektarů – 5 hektarů. Hřiště má 18 jamek se vzdáleností od 25 metrů do 200 metrů. Jamky zahrnují přírodní, ale i umělé překážky, podobné například minigolfu.

Hraje se fotbalovým míčem a hráči se snaží, na co nejméně kopů dostat míč do jamky. Jamka má rozměr od 55 centimetrů do 65 centimetrů. Počty kopů za jednotlivé jamky si hráči zapisují do "scorekarty", kde po absolvování 18-té jamky určí vítěze.

Foto FotbalPark Liberec

Štítky Liberec, fotbalgolf, FotbalPark Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé fotbalgolfu bojují s nečekaným problémem. Hřiště jim ničí řidiči a čtyřkolkáři  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.