Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Pauza je u konce. Slovan o další ligové body zabojuje na Slovácku

Do Uherského Hradiště zamířili fotbalisté Slovanu Liberec. Představí se tu v rámci 22. kola nejvyšší fotbalové soutěže. V cestě stojí domácí Slovácko, na jehož stadionu Liberec neprohrál od roku 2013. Zápas začíná úvodním výkopem v 15 hodin.

I když v tabulce oba týmy dělí propastných osmnáct bodů, v jarní části ligy zatím Liberec i Slovácko získali po osmi bodech. „Měl by to být z obou stran ofenzivní zápas. Nepředpokládám, že Liberec postaví na naší šestnáctce kamion. Určitě se budou chtít prezentovat jako v Plzni anebo doma s Brnem. Tedy ofenzivně. Osobně očekávám a těším se na dobrý fotbal,“ řekl trenér domácích Michal Kordula.

Podle svých slov osobně sledoval domácí utkání Slovanu proti Brnu a hra domácích se mu líbila. „Výtečně pracují v ofenzivní části a současně hrají na riziko v defenzivní části, kde mají vysoko vysunuté krajní beky. Myslím, že by to mohl být pro diváky zajímavý zápas," dodal.

Slovan na jaře táhne Matěj Pulkrab, který vstřelil šest z osmi gólů Liberce.

Na podzim se U Nisy oba soupeři rozešli smírně 1:1, když vítězství ztratil Liberec až v posledních minutách. Prosadil se nejlepší střelec hostí Zajíc.

Slovanu v zápase bude chybět Miloš Bosančić, který proti Brnu dostal čtvrtou žlutou kartu. „Vidím to jako veliký problém, ale věřím v kluky, kteří ho nahradí. Na Slovácku nás nečeká nic lehkého, protože jsou známí svým bojovným způsobem hry a doma jsou silní, takže očekávám tvrdý mač,“ řekl trenér Liberce David Holoubek.

Podle něj ale Slovan jede na Moravu vyhrát. „Přesto mám plný respekt k soupeři a uvědomuji si, že to nebude nic jednoduchého," dodal.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Slovácko, FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, Michal Kordula, Matěj Pulkrab, Miloš Bosančić, David Holoubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pauza je u konce. Slovan o další ligové body zabojuje na Slovácku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.