Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jarní šňůra domácí neporazitelnosti končí. Slovan podlehl Teplicím 1:2

Fotbalisté Slovanu nedokázali prodloužit jarní šňůru domácí neporazitelnosti. V utkání 23. kola HET ligy prohráli s Teplicemi a neudrželi tak třetí místo ligové tabulky. O jedinou branku domácích se postaral Roman Potočný, v závěru utkání ale srovnal Patrik Žitný a několik minut před koncem rozhodl David Vaněček.

Na první větší šanci si museli fanoušci počkat do pětadvacáté minuty, kdy Daniel Soungole fauloval Potočného. Sám faulovaný zahrál krásný centr na nohu Knejzlíka. Jakub Diviš reflexivně vyrazil jeho střelu do protipohybu.

Do vedení se jako první dostali domácí. Jan Mikula byl faulován v pětapadesáté minutě ve vápně a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez problému proměnil Roman Potočný, který míč poslal na druhou stranu, než skákal brankař Teplic. 

Hosté ale dokázali deset minut před koncem srovnat. Autorem branky je Patrik Žitný. Tomáš Vondrášek poslal přesný centr z pravé strany na hlavu střídajícího Žitného, který se nemýlil. Václav Hladký si ještě na míč sáhl, ale vyrazit jej už nedokázal.

Utkání rozhodl v devětaosmdesáté minutě Vaněček. Jeho hlavička po rohovém kopu skončila v síti. Teplice těsné vítězství udržely až do úplného závěru a připsaly si tak cenné tři body. Liberec poprvé v jarní části sezony na stadionu U Nisy nebodoval a klesl na čtvrtou příčku.

"Odehráli jsme špatné utkání od začátku do konce. I tak jsme se ujali vedení, ale neudrželi jsme ho. Možná je prohra krutá, možná by tomu slušela víc remíza, ale mám z utkání špatný dojem. Udělali jsme chybu při gólu na 1:1. Chtěli jsme ještě vyhrát, nechtěli jsme remizovat. Bod nic neřešil, doma chceme vyhrát. Šli jsme do možná mírného rizika. Mrzí nás to, chtěli jsme doma tři body a chtěli jsme potvrdit body ze Slovácka," strnul trenér Slovanu David Holoubek.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 1:2 (0:0)

Branky: 56. Potočný (pen.) - 81. Žitný, 89. Vaněček, Žluté karty: 44. Bosančić, 60. Mikula - 29. Krob, 43. Soungole

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Karafiát, Mikula, Knejzlík - Breite, Folprecht - Oscar, Bosančić (72. Bartl), Potočný (87. Potočný) - Pulkrab (81. Da Silva), FK Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob (C) - Soungole, Kučera - Hyčka (71. Shejbal), Trubač (57. Žitný), Hora - Červenka (62. Vaněček)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, FC Slovan Liberec, FK Teplice, HET liga, Roman Potočný, Patrik Žitný, David Vaněček, Jan Mikula, Jakub Diviš, Tomáš Vondrášek, Václav Hladký, šňůra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní šňůra domácí neporazitelnosti končí. Slovan podlehl Teplicím 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.