Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Derby nabídne i souboj trenérských generací. Proti sobě stanou Rada s Holoubkem

Podještědské derby mezi fotbalisty Jablonce a Liberce bude i zajímavým soubojem dvou trenérských generací. Domácí vede devětapadesátiletý Petr Rada, který má na kontě ze všech šestnácti současných prvoligových koučů nejvíce zápasů. Naopak na lavičce Slovanu bude o 22 let mladší člen nastupující generace David Holoubek.

„Já to v rovině trenérů neberu. Vidím to jako souboj dvou týmů, které hrají o evropské poháry. Někdo vždy musí být mladší a někdo starší. Za 20 let to může být úplně opačně," řekl David Holoubek.

Radu velmi uznává. „S jeho zkušenostmi, s tím, co prošel a co má za sebou, k němu mám velkou úctu a respekt," dodal Holoubek, který v Liberci absolvuje své druhé prvoligové angažmá v kariéře. Předtím krátce vedl v minulé sezoně pražskou Spartu a u prvního týmu na Letné ho vloni v březnu nahradil shodou okolností právě Rada. „David je ambiciózní trenér. Byl ve Spartě, kde měl vydařenou pasáž, co se týče Evropské ligy, kde postoupil přes Inter Milán a Southampton. To už svědčí o jeho kvalitě," uvedl Petr Rada.

„Prošel si mládežnickou kategorií, je to prakticky žák Jardy Hřebíka, který ho doporučil do áčka. Teď dostal šanci jako sám poprvé v Liberci. Určitě je to trenér, který má před sebou celou trenérskou kariéru," dodal Rada.

Osobně se moc neznají. „Myslím, že je to normální kluk. Kromě nějakého trenérského kurzu, kde jsme byli na nějakém doškolení, jsem s ním ale do kontaktu nepřišel. Ani když jsem přicházel do Sparty, jsem se s ním nesetkal. On pak odešel zpět k mládeži, myslím, že jsme se viděli asi třikrát a podali si ruce. Naposledy v zimě, když jsme hráli (přípravný turnaj) Tipsport ligu," podotkl Rada.

V lize odkoučoval už 304 duelů a vedl i reprezentaci, zatímco Holoubek má v nejvyšší soutěži na kontě zatím jen 15 utkání. „Neznám jeho trenérské metody, abych mluvil, jaký je. Ale určitě je to ambiciózní trenér, který se určitě chce prosadit a trénovat ligu," dodal Rada.

Liberecký záložník Bosančić pamatuje Radu z doby, kdy ho v letech 2010 a 2011 vedl ve Slovanu. „David Holoubek začíná trenérskou kariéru, je takový klidnější. Víme, jaký Petr Rada je. Je zkušený trenér, takový temperamentnější. Každý má nějaký svůj styl. Já osobně ho mám rád. Je to férový člověk, líbilo se mi, jak mě tady trénoval," uvedl Miloš Bosančić.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Jablonec, derby, David Holoubek, Petr Rada, FC Slovan Liberec, trenér, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha, kariéra, Miloš Bosančić, Evropská liga UEFA, FC Internazionale Milano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby nabídne i souboj trenérských generací. Proti sobě stanou Rada s Holoubkem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.